Olen pitänyt orkideaani muovisessa purkissa ja siinä on lautanen alla. Olen suihkuttanu orkideaani ja antanut sille ohjeen mukaan lannoitetta.
Siinä on 2 lehteä jäljellä,toinen lehti on pystyssä ja toinen roikkuu aika velttona. Kukkani voi muuten hyvin, missä mahtaisi olla vika? Kukkavartta leikkasin niin monen silmun kohdasta kuin ohjeissa on sanottu.
Sarppa

Ihan tarkkoja ohjeita en pysy antamaan, koska orkidealajeja on todella suuri määrä ja osa niistä on helppoja ja osa hieman vaateliaampia. 

Talvi on kasveille koettelemusten aikaa, koska valoa on vähän. Orkideat tarvitsevat aika vähän kosteutta, mutta kuivassa huoneilmassa pelkkä suihkuttelu ei yleensä riitä. Nyt kun aurinko paistaa, niin kannattaa upottaa kasvi hetkeksi veteen, jotta juuristo imee itseensä riittävästi kosteutta ja sitten  totuttaa kasvi aurinkoon. 

Kukkavarresta voi putkahtaa uusi silmu, joten sitä ei kannata leikata ennen kuin se on täysin kuivunut ja ruskettunut. Kukka ei kuole kukkavanan leikkuuseen. Jos olosuhteet ovat suotuisat, kasvi voi kasvattaa uuden kukkavanan lehtien tyvelle. Joskus käy kuitenkin niin, että kaikesta hellästä hoidosta huolimatta orkidea menehtyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naapuriapua orkidean hoitoon:
Omistan kolme perhosorkideaa, jotka onnistuin perimään äidiltäni. Äitini ei saanut niitä kukkimaan, mutta ei onnistunut nitistämäänkään. Aluksi kukittaminen tuntui täysin mahdottomalta kukkakaupan ohjeilla.
Mutta seuratessani naapurini outoja puuhia sadepäivinä syöksytorven juurella, en malttanut olla kysymättä, mitä on tekeillä. Naapurini kertoi olevansa orkideaharrastaja, joka saa kukkansa kukkimaan sadevedellä! Hanavettä ei missään tapauksessa. ( Paitsi joskus harvoin ja ehdottomasti keitettynä ja jäähdytettynä.)
Itse olen noudattanut tätä neuvoa niin, että talvisin sulatan lunta kukilleni ja muuna aikana kyykin sadevesisaavilla.
Orkideojani olen kastellut ihan reilusti. Alusvadilla on lähes koko ajan vettä. ( Hoito-oppaat tämän tyrmäävät!) Käsittääkseni orkideat ovat paitsi päällyskasveja eli kasvavat kaikenlaisissa puunkoloissa ja vielä sademetsissä, niin eiköhan sielläkin kosteutta riitä. Kranttuja eivät ole olleet ei auringon määrästä eivätkä kukkapurkistaan. Kasvini ovat tällä omalla hoito-ohjeellani kukkineet 1-2 kertaa vuodessa, vaikka lannoitus on ollut kovin satunnaista. Kannattaa kokeilla ennen kuin orkideat lentävät kompostiin.
Iloisin kevätkukkaterveisin nm "Minnie"

Sisältö jatkuu mainoksen alla