Haluasimme uusia pienen (pituus 4m, leveys 2m ) kukkamaamme, joka on valkorapatun omakotitalon lähes seunustalla. Paikka on etelärinteessä. Pitäisimme havuista ja niiden joukkoon jokin/joitakin perennoja, jotka kukinnan jälkeenkin olisivat vielä katsottavia. Siis paikka on hyvin paahteinen. Mitä ehdottaisit? Havuissa saisi olla jonkin verran korkeutta ja perennat mieluummin matalahkoja, joiden värimaailma voisi olla punertavan sammalleimun ja valkoisen välillä. Ei mielellään keltaista.

Havuista muutamat viihtyvät kuivassa ja paahteisessa paikassa, yksi parhaista on tuivio. Se leviää hyvin ja pysyy matalana.  Korkeista havuista
pylväskatajat voisivat olla hyviä. Niitä ostaessa kannattaa katsoa alkuperämaa. Suomalaiset taimet ovat kestäviä. Myös pensassembra ja
vuorimänty voivat menestyä.

Perennoista kaikki kivikkokasvit sopivat, etenkin maksaruohojen laajasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja. Osa kukkii keskikesällä, osa on loppukesän kukkijoita.  Monissa heinissä on kaunislehtisiä paahteisen paikan kasveja, joiden lehdet pysyvät kauniin värisinä pitkälle syksyyn.

Erikoisuuksien etsijälle lewisia on kivikkopaikkojen perenna, mutta hieman vaatelias.  Jos kosteutta riittää jonkin verran, niin myös sinikukkaiset matalat tädykkeet viihtyvät paahteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla