Miksi pienessä kasvihuoneessa kasvimaan ja avomaan kurkkujen lehdet ja osa hedelmistä kellastuvat ja kuolevat pois? Vaikuttaako veden vähyys, liika lämpötila vai liika kastelu? Alkukesästä kurkkuja tuli hyvin. Tomaatit kasvoivat liikaakin. Olin silloin tällöin pari päivää pois mökiltä, jossa kasvihuone on. Nyt jälleen uusia versoja on tulossa. Osa tomaateista halkeilee. Tomaatit ovat omissa ruukuissaan. Kurkut ns. avomaalla. Kuinka paljon kurkkuja pitää kastella? Kale

Olipa paljon kysymyksiä. Täydellistä vastausta en pysty antamaan, koska
syitä on monia. Tänä kesänä lämpötila nousi etenkin kasvihuoneessa niin korkeaksi, että kasvit yksinkertaisesti läkähtyivät. Jos vettä ja ravinteita ei ole
tarpeeksi, pysyäkseen hengissä kasvit "harventavat" itse itseään.

Alkukesä oli viileä ja ravinteita sekä kosteutta riittävästi. Tomaattien halkeilun
suurin syy on maaperän liian suuret kosteuden vaihtelut. Näin käy jos
maaperä pääsee kuivahtamaan ja sitten sitä kastellaan reippaanlaisesti.

Tomaatteihin voi tulla myös latvamärää, joka johtuu nestevirtauksen
epätasaisuudsta kasveissa ja sen seurauksena on  kalsiumin epätasapaino.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvihuoneeseen kannattaa hankkia tippukastelusysteemi, sellaisen voi
asentaa vaikka ei olisi vesijohtoakaan. Tarvitaan vesisäiliö ja keraamiset
anturit, jotka painetaan maahan. Esim. Kivikangas  Oy markkinoi tehokasta
systeemiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kurkut tarvitsevat paljon vettä, niillä on suuri haihduttava lehtien
pinta-ala. Jos kasvustossa on liikaa lehtiä, niitä kannattaa ottaa pois,
jotta hedelmät pääsevät kehittymään kunnolla. Aurinkoisella säällä lehdet
ovat hieman lurpussa, mutta jos ne lakastuvat liikaa, sato ja juuristo
kärsii. Säännöllinen kastelu ja tasainen kosteus varmistavat sadon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla