Ongelmani on kaksi pylväshaapaa. Ne ovat vasta noin nelivuotiaita. Tänä keväänä niiden lehdet ovat olleet melkein kokonaan vioittuneet; punaisia ja kellertäviä laikkuja. Sen verran olen saanut netin kautta selville, että niiden aiheuttajat ovat Aceria varia ja Phyllocoptes populi. Taitavat olla jonkinlaisia punkkeja. Kysymykseni kuuluukin; miten niitä torjutaan ja milloin? Onko niistä haittaa puille? Jos niitä tulee ensi vuonna, voinko suihkuttaa niitä jollain torjunta-aineella?

Hyvin olet selvittänyt ongelmaa, kyse on todennäköisesti punkeista. valitettavasti niitä on vaikea torjua, mutta lohduttavaa on se, että ne aiheuttavat harvoin mitään suurta haittaa puille. Jos mahdollista niin voit poimia vioittuneet lehdet pois ja polttaa tai laittaa kaatopaikalle menevään jätteeseen.

Valitettavasti punkit ovat niitä vaikeimmin torjuttavia. Itselläni ei ole kovinkaan hyviä kokemuksia torjunta-aineista, jotka tehoavat punkkeihin kotipuutarhoissa, mutta ainahan voi kokeilla jotakin, esimerkiksi pyretriiniä sisältävää, jos tuhot näyttävät olevan laajoja. Ammattilaisilla on hieman eri aineet, mutta niitä ei kannata käyttää ellei kasvi ole vaarassa menehtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla