Pikkupihallamme kasvaa neljättä vuotta rusokirsikka.
Kuvittelimme sitä hankittaessa puun kukkivan kauniisti keväisin vaan eipä ole yhden yhtäkään kukkaa koskaan tullut! Miksi?? Meillä on aurinkoinen piha ja toisena puuna vain lahjaksi saatu Vuokko omenapuu. Maan pitäisi olla hyvä, vanhan, suuren puutarhan paikalle on rakennettu pieni omakotitalo.
 
Jotakin ötököitä olen puutarhaliikkeeseen lehtien kera kantanut nähtäväksi.
 
Suosituksen mukaan  puuta on ruiskutettu  useita kertoja ohjeen mukaan, tuloksetta. Nyt parafiinipohjainen varhaismyrkkypullo vaihteeksi hankittu, mutta olen kovin ymmällä, mitä pitäisi tehdä?

Syitä kukkimattomuuteen voi olla useita, mutta eniten epäilen  puun nuoruutta. Kirsikkapuihin kehittyy kukkasilmut vasta noin 5- 6 vuoden ikäisenä.  Jos puuta leikataan  liikaa, ei kukkaversoja kehity.  Jos paikka on kovin kuiva kesällä, puu saattaa kärsiä kuivuudesta eikä jaksa kehittää kukkasilmuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirvat ovat yleisin kirsikoita vaivaa tuholainen, mutta se harvoin haittaa versojen kasvua  kokonaan.  Jos kesällä lehtien alapinnoilla on pieniä otuksia, niin silloin niiden torjunta on paikallaan. Keväällä tehty parafiiniruiskutus voi olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Se pitäisi tehdä hyvissä ajoin lehtisilmujen puhkeamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt kannatta tutkailla puun oksia hieman tarkemmin, näkyykö niissä sellaisia silmuja, jotka ovat muita suurempia. Niistä kehittyy nuppu. Voi olla että pitää vielä odottaa jonkin aikaa. Jos haluaa varmasti kukkivan kirsikkapuun, niin pilvikirsikka on yksi parhaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla