Mikä vikana kun yrttien ja kukkien taimet ovat vaaleita ja ohuita? Ainoastaan auringonkukat, krassit ja basilika enää elävät. Olen tehnyt siemenpussien ohjeiden mukaan ja käyttänyt yrtti- ja taimimultaa ja vienyt taimet päiväksi ulos ja tuonut yöksi sisään.

Syitä taimien kitukasvuisuuteen voi olla monia. Monesti pikkutaimiin tarttuu lakastumistauti, jonka ensimmäinen oire on taimien lakastuminen. Vähitellen taimet menehtyvät yksi toisensa jälkeen. Taudin aiheuttava sieni viihtyy mullassa ja lämmin kostea kasvualusta edistää sen kasvua tuhoisin seurauksin. Viileä kasvualusta ja valoisa ympäristö ovat hyvät keinot ehkäistä lakastumistauteja.

Toinen syy kitukasvuisuuteen voi olla ravinteiden puute, koska kylvömulta on hyvin vähän lannoitettua, jotta pikkutaimien juuret eivät joudu liian ravinteikkaaseen multaan. Taimikasvatuksessa onkin tärkeää antaa koulituille taimille lisäravinnetta.

Monesti siemenpusseissa suositeltu kylvöajankohta on hieman liian varhainen Suomen olosuhteisiin, koska meillä on vielä melko pitkä yö keväällä ja päivätkin voivat olla pilvisiä. Kasvit ehtivät täyteen kukoistukseen hieman myöhemminkin kylvettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla