Voiko taloyhtiö kieltää kiipeilyn pihapuissa?

Taloyhtiöillä on yleensä yhtiöjärjestys ja niinä voi olla mainittuna rajoituksia. Jotkin yhtiöt ovat yhdessä laatineet myös sääntöjä ja ohjeita, joita asukkaiden pitää noudattaa.

Monesti puihin liittyvissä asioissa on myös viitattu jokamiehen oikeuksissa mainittuihin rajoituksiin, että liikkuminen ei saa vahingoittaa kasvavia puita. Kannattaa kysyä taloyhtiön hallituksen jäseniltä, millaisia ohjeita yhtiöllä on.

Taloyhtiön säännöt

Kuuluuko teidän rivarissanne naapurin äänet hyvin.Itse olen nyt 4kk asunut rivitalossa ja hyvin kuuluu puheensorina.Onneksi on päätyhuoneisto ettei toisen seinän takaa kuuluu.Suunnittelin laitattaa jossain vaiheessa lisää äänieristettä ja levyn päälle.Onneksi ei seinän takana ryypätä ja rellestetä,enkä itsekkään mekkaloi.Vaatii vaan totuttelua kun aina asunut omakotitalossa.
Lue kommentti

Taloyhtiön säännöt

Enpä todellakaan ala puuttumaan muiden mukuloiden puihin kiipeilyihin. Sehän kehittää lasten koordinaatiokykyä. Mikä siinä niin joitakin ärsyttää? Jos on nuoria puita, mitkä ei kiipeilyä vielä kestä, niistä voi mainita erikseen. On kuitenkin vanhempien eikä naapureiden tehtävä opettaa lapsilleen yhteiskunnan sääntöjä. Kyllä ne vanhemmat sitte korvaa jos lapset aiheuttaa vahinkoa. Jos lapset mielummin leikkii puissa ja metsiköissä kuin väkisin kyhätyissä telineissä, niin se on luonnollista...
Lue kommentti