Siperian jättitatar on riehaantunut leviämän. Onko mitään keinoa pitää se ruodussa?

Jättitatar leviää juuriversojen avulla laajalle. Kitkemisen ja juurien ylöskaivamisen lisäksi ei oikeastaan ole muuta keinoa kuin kemiallinen torjunta.

Jos kasvuston haluaa rajata, niin maahan kokonaan upotettu riittävän korkea kaivonrengas estää juurien pääsyn renkaan ulkopuolelle. Voi myös kokeilla kasvuston näännyttämistä peittämällä sen aikaisin keväällä paksulla pressulla, jotta versot eivät saa valoa.

Jos kasvusto on laaja, peittäminen vaatii huolellisuutta, jotta kaikki versot jäävät varmasti peiton alle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuskastunut

Samaa hommaa olen tehnyt meillä.Riittääköhän puoli metriä hiekkaa päälle, ettei se enää nousis?
Olen laittamassa juuripaakkujen poistamisen jälkeen mustan rikkaruohomaton uuden mullan alle ja toivon, etten enää näe versoja. Mutta pahoin epäilen, että joudutaan vielä myrkyttämään niitä.

Meillä kasvoi jättiläistatar valtavaksi. Olihan se kaunis ja suojaa antava kukkiessaan, mutta sen jälkeen syksyllä kovatöinen. Niinpä nyt keväällä teimme kovan työn ja kaivoimme valtavat juurakot maasta. Sitä pientä juurensilppua lopuksi sieltä nousi, kun vähän pöyhäisi.
Nyt olen niitä pieniä alkuja nyppinyt rikkaruohonpoistajalla. Ruohonleikkurilla ajetaan yli alkuja, jopa ovat aika hyvin kadoksissa. Niihin voin laittaa täsmämyrkkyä syksyllä, jos niitä vielä nousee. Toivon, että olemme saaneet kasvin aika hyvin poistettua pihaltamme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla