Miten kasvatan tomaatteja omalla pihalla avomaalla?

Tomaatti viihtyy aurinkoisella eteläseinustalla hyvin. Lajikevalinta kannattaa tehdä huolella. Amateur – lajike on osoittautunut varmaksi sekä viileänä että kuumana kesänä. Tomaatit istutetaan yksitellen suureen saaviin, jonka pohjassa on reiät liikaveden poistoon.

Keväällä taimet voi siirtää ulos, kun ne on ensin totutettu vähitellen aurinkoon ja tuuleen. Kesän mittaan kasteluveteen pitää lisätä ravinneliuosta, jotta kasvi jaksaa tuottaa hedelmiä. Kasvualustan suuret kosteusvaihtelut aiheuttavat hedelmien halkeamisen, joten säännöllinen kastelu varmistaa hyvälaatuisen sadon.

Yleisimmät syyt siihen, että tomaatit eivät kehity ovat lajikevalinta ja lämpötila. Kasvihuoneolosuhteisiin tarkoitetut lajikkeet eivät menesty lämmittämättömissä huoneissa. Jos raakileet kehittyvät isoiksi, ne voi kypsyttää loppuun sisätiloissa. Maku tosin ei kehity yhtä hyväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otin tänään kaapistani viimeiset tomaatit,jotka laitoin sinne kypsymään kukausi sitten.
Ne olivat ihan kiinteitä ,tosi maukkaita ja kauniin punaisia,niin kuin kuvastakin näkee.
Kahdesta pienestä amppelitomaatin taimesta,sain kesän aikana pitkälti toistasataa makoisaa tomaattia.
Kyllä ensi vuonna pitää ehdottomasti taimien määrä tuplata.

On ollut hieno päivä tänään.Aurinko on paistanut koko päivän.Olen ollut koko päivän pihalla,sisällä kävin vain syömässä ja toilettireissulla.Otin viimeiset tomaatit talteen ja toin ne sisälle naruun roikkumaan,saapas nähdä koska ne voi syödä.Ajatella,että minulla oli kasvusäkissä vain 1 amppelitomaatti ja tomaatteja on tullut varmaan yli sata ja makoisia ovat olleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla