Viime syksynä istuttamani tulppaanit tuottivat pettymyksen. Monesta sipulista ilmestyi vain yksi lehti ja joidenkin nuput kuivuivat. Istutinko väärään aikaan?.

Paras tulppaanien istutusaika on syys- lokakuu, ennen kuin maa jäätyy. Tällöin sipulit ehtivät juurtua. Keväällä kun maa sulaa, hyvin juurtuneet sipulit saavat kosteutta kasvaakseen kunnolla. Liian matalaan istutetut sipulit voivat kärsiä kuivuudesta, jolloin nuput eivät kehity kunnolla.

Yksi syy huonoon kasvuun ja kukintaan on sipulien liian pieni koko. Pieni sipuli kasvattaa ensimmäisenä vuonna yleensä yhden lehden ja kerää kesän aikana ravinteita seuraavalle vuodelle. Riittävä lannoitus ja kosteus edesauttavat kasvua.

Sipuleita ostaessa kannattaa katsoa, että ne ovat kokoluokkaa 11/12 tai isompia, jolloin kukinta on varminta. Sipuli kukkii vain kerran ja kesän aikana vanhan sipulin ympärille kasvaneet pikkusipulit kannattaa nostaa ylös ja istuttaa uudelleen syksyn tullen. Ne kukkivat sitten tulevina vuosina, kun ovat kasvaneet vähän isoimmiksi

Tulppaanien istutus, kasvu ja kukinta

Lainaus: Tulppaanin "siemenet"??? Viime syksynä istuttamani tumman lilat tulppaanit kukkivat tosi upeasti ja sitten kehittelivät valtavat siemenkodat. Annoin niitten kehittyä varressaan ja nyt kun avasin ne , sisältä löytyi valtavat määrät siemeniä :) Nyt kysyisinkin, saanko niistä kasvatettua sipuleita ja miten? Toivottavasti joku viisas vastaisi! En ole viisas enkä ole tulppaaneja siemenistä kasvattanut, mutta olettaisin, että menee samaan malliin kuin jokin amaryllis. Sellainen teki erään...
Lue kommentti