Sain tämän Grigor Auerin maalauksen sen äitini kuoltua. Taulu on kuulunut hänelle, koska Grigor Auer oli äidinäitini veli. Minulla on myös toinen Auerin taulu, ”Koivikko”. Onko näillä tauluilla mitään arvoa?

Kyllä Grigor Auerin (1882–1967) maalauksilla on oma arvonsa.

Auer syntyi Impilahdella, joka sijaitsee nykyisen rajan takana. Hän opiskeli STY:n piirustuskoulussa 1903–04 sekä Pietarin taideakatemiassa 1904–5 ja 1906–7. Mainittakoon, että hän toimi konservaattorina Pietarin Eremitaasissa 1908–11.

Taitaa olla niin, että aiheeltaan suositumpi on kysyjän toinen maalaus eli tuo ”Koivikko”, sillä Auerin maisemista on aina pidetty.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukka-asetelmakin on toki taitavasti maalattu, vaikka en kyllä tänne asti erota, onko siinä ruusuja vai kulleroita. Kukka-asetelman päivän hinta on 250–300 euroa.

On ne niin kamalia nuo Auerin taulut, oikeita töherryksiä, jotka kelpaavat parhaimmillaankin vain saunansytykkeiksi. Miten joku edes pystyykin malaamaan noin kuolleita taulua? Olisiko asialla aito ja alkuperäinen lankkumaalari?

Toisaalla keskustellaan, olemmeko unohtaneet hyvät tavat. Tällainen uniikin taidekäsityksen ilmaus kyllä tekee tyhjäksi minkä mielipiteen vaihdon tahansa. Jätä seuraavat näyttelyt käymättä.

Lainaus:

Minun mielestäni Grigori Auerin taulut ovat ihan hienoja.
Googletin nimen ja löysin sivuilta paljon teoksiaan !

Tämä on näkymä vanhan "Valamon venerannasta" !

Myös minä pidän noista tauluista ja aiheista.Olen googlettanut.
Itse en pystyis tekemään minkäänlaista maalausta ja näin ollen ihailen kaikenlaista taidetta. Vaikka en jostain pitäisikään , minulla ei ole mitään valtuuksia lähteä sitä julkisesti "mollaamaan".

Sisältö jatkuu mainoksen alla