ET-lehti.fi-palvelussa voi osallistua keskusteluihin ja kommentointeihin sivustolla julkaistavien artikkelien yhteydessä ja keskustelupalstalla.

ET-lehti.fi:n keskusteluissa ja kommenteissa julkaistavat mielipiteet ovat kirjoittajien mielipiteitä. Sanoma Media Finland Oy ei käsittele viestejä etukäteen, vaan viestit julkaistaan sellaisenaan.

Sivuston ylläpitäjällä on oikeus estää yksittäisen keskustelijan pääsy sivustolle estämällä viestien lähettäminen häirikön käyttämästä IP-osoitteesta, mikäli keskustelija toimii näiden sääntöjen vastaisesti.

Vastuu viestien sisällöstä

Jokainen keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva henkilö on itse vastuussa viestiensä (eli kirjoituksensa tai muun lähettämänsä materiaalin) sisällöstä ja siitä, että ne ovat lakien ja hyvien tapojen mukaista.  Kirjoittaja voi joutua lähettämänsä viestin johdosta oikeudelliseen vastuuseen esimerkiksi rikoslain, tietosuojanlainsäädännön tai tekijän-oikeuksia koskevien lakien perusteella. Kirjoittaja saattaa myös joutua korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sanoma Media Finland Oy ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista eikä keskustelupalstalle toimitetun muun aineiston sisällöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sanoma Media Finland Oy ja ET-lehti eivät vastaa keskusteluissa ja kommenteissa esitetyistä sisällöistä tai palvelun ulkopuolisille sivustoille vievistä linkeistä eikä linkkien takana olevien aineistojen sisällöistä.
Rekisteröityminen ja nimimerkki

Kuka tahansa voi lukea keskusteluja ja kommentteja. Keskusteluihin osallistuminen ja artikkelien ja muun sisällön kommentoiminen sivustolla edellyttää palveluun rekisteröitymistä ja kirjautumista sisään sivustolle.
 
Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo itselleen nimimerkin. Valittu nimimerkki näkyy kaikissa rekisteröitymisen takana olevissa yhteyksissä, joissa henkilö sivustolla esiintyy. Jos keskustelija haluaa esiintyä omalla nimellään, omaksi nimimerkiksi voi valita myös oman nimensä. Toisen nimellä esiintyminen on kielletty.

Kun keskustelija tai kommentoija on kirjautunut sivustolle ja julkaisee viestinsä, hänen luomansa nimimerkki näkyy automaattisesti viestin yhteydessä. Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Tekijänoikeudet

Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin. Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava. Lisätietoa tekijänoikeuksista löytyy sivustoa koskevista käyttöehdoista.
Viestien poistaminen

Sanoma Media Finland Oy poistaa sivustolta ilmeisen rikoslain vastaiset viestit, viestien osat tai kokonaiset viestiketjut. Sanoma Media Finland Oy voi lisäksi poistaa sivustolta selkeästi hyvän tavan vastaisuuksia sisältävän viestin, viestin osan tai kokonaisen viestiketjun taikka järjestelmän toiminnallisuutta haittaavan viestin.

Lain vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:

 • herjaavat, rasistiset tai yksityiselämää loukkaavat viestit
 • valheellista tietoa tai vihjauksia yksityishenkilöistä sisältävät viestit
 • rikokseen yllyttävät viestit
 • siveettömät tai lapsen koskemattomuutta loukkaavat viestit tai yksityishenkilöiden henkilötietoja sisältävät tiedot ilman asianomaisen suostumusta.

Selvästi hyvän tavan vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:   

 • asiattomuuksia, väkivaltakuvauksia tai kiroilua sisältävät viestit.

Järjestelmän toiminnallisuutta haittaavia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:  

 • viestien monistamista
 • massapostitusta tai
 • trollausta eli esimerkiksi tahallista yliärsyttämistä ja provosointia sisältävät viestit.

Jos huomaat näitä sääntöjä rikottavan, voit ilmoittaa siitä ilmoita asiaton sisältö –painikkeella.

Tervetuloa kirjoittamaan, tässä muutama vinkki evääksi!

Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustelemaan ja viihtymään sivustollamme. Viihtyvyyden takaavat tässä kerrottujen sääntöjen noudattaminen sekä kaikin puolin asiallinen, toisia kirjoittajia ja heidän mielipiteitään arvostava sananvaihto.

Jos huomaat keskustelussa asiattoman viestin, ole ystävällinen ja klikkaa kyseisen viestin kohdalla Ilmoita asiaton sisältö -painiketta, jotta ylläpito saa asiasta tiedon.

Tässä vielä viisi vinkkiä hyvään verkkokeskusteluun:

 1. Muista aihe ja asia. Pysy keskustelupalstan aiheessa ja kirjoita asioista omasta näkökulmastasi, älä keskity muiden kirjoittajien arvosteluun.
 2. Ole kiinnostava. Kirjoita napakasti ja mielenkiintoisesti, älä jää inttämään tai jaarittelemaan.
 3. Kunnioita muita kirjoittajia. Perustele oma mielipiteesi ja anna muiden kertoa oma mielipiteensä. Älä mene henkilökohtaisuuksiin. Kunnioita ihmisten yksityisyyttä.
 4. Muista hyvä maku. Älä kiroile, älä huuda, älä solvaa, älä mässäile onnettomuuksilla tai muiden ongelmilla, älä kirjoita osoitteita tai puhelinnumeroja.
 5. Muista missä olet. Käytä keskustelupalstaan vain siihen, mihin se on tarkoitettu eli keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Älä siis esimerkiksi mainosta tai markkinoi. Älä myöskään kopioi pitkiä lainauksia muiden sivustojen sisällöistä. Muista, että viestit jäävät pysyvästi sivustolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla