KonMari Suomi -Facebook ryhmän ylläpitäjä ja innokas konmarittaja Mira Ahjoniemi kertoo, miten hän on ottanut japanilaisen siivousmallin haltuun työpaikalla, matkalla ja kotona.

1. Työpaikalla

”Otin KonMari-kirjailijan Marie Kondon ajatuksia käyttöön työpaikallani, jossa kävimme yhdessä työkavereiden kanssa läpi yli kymmenen vuoden aikana toimistolle kertyneet paperit, kirjat ja tavarat.

Paljon turhaa vanhaa lähti pois. Vapautuneeseen kaappitilaan omassa työhuoneessani järjestelin KonMari-hengen mukaisesti kaikelle tavaralle ja paperille oman paikan. Sekalaiset laatikot ovat historiaa.  Saman järjestelyn voi tehdä myös sähköposteille.

Olen aina ollut järjestelmällinen työssäni, mutta tämä projekti nosti tunteen arjen ja ajan hallinnasta entistä paremmalle tasolle.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue Mari Ahjoniemen haastattelu: "KonMari auttoi ikäkriisissä ja lasten muuton aiheuttamassa elämänmuutoksessa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Matkalla

”Idea vaatteiden viikkaamisesta pystyyn, pieneksi palikaksi rinnakkain, ei päällekkäin, mullisti vaatekaappini järjestyksen ohella myös matkalaukun pakkaamisen.
Kondon tapaan taiteltuna pieneenkin laukkuun mahtuu enemmän, vaatteet eivät rypisty ja kaikki laukussa olevat vaatteet ovat näkyvillä yhdellä silmäyksellä.

Matkalle pakkaaminen on nopeaa, sillä mitään ei tarvitse etsiä, kaikki tarvittava löytyy kotoa omalta paikaltaan. Matkan jälkeen laukku tulee myös heti tyhjennettyä, koska kaikelle on paikka.”

Katso: ET Matkaopas -lehden pakkausvinkit helpompaan lähtöön

3. Paperiarkistossa

”Suurin osa kodin papereista on turhia, Marie Kondo kirjoittaa. Papereiden säilytysohje on helppo ja selkeä. Ne, mitkä pitää säilyttää, jaetaan kahteen kategoriaan: säilytettäviin ja toimenpiteitä vaativiin. En ole koskaan säilyttänyt paljoa papereita, vaan kannatan verkkolaskuja ja muita sähköisiä arkistoja muun muassa vakuutuspapereille ja lääkeresepteille. Laitteiden käyttöohjeet ja ruokareseptit löytyvät internetistä.

Säilytettävien mapissani on vain työ- ja koulutodistukset sekä joitain verotukseen liittyviä papereita. Asuntoon liittyville papereille on yksi kansio. Toimenpiteitä vaativien muovitasku kulkee usein mukanani työlaukussa.”

Suosittelemme! Katso ennen ja jälkeen -kuvat ammattijärjestäjän raivauksesta – "Älä jätä tätä perinnöksi"

+ Kotona

KonMari-metodissa voi käyttää vaikkapa vanhoja puhelinrasioita rajaamaan erilaisia tavaroita laatikossa. Tässä esimerkki Miran ruokailuvälinelaatikosta.

Tätä mieltä suomalainen ammattijärjestäjä on KonMari-metodista – lue kommentit

Kuka?

Mira Ahjoniemi x 5

  1.     Ikä: 41 vuotta

  2.     Asuinpaikka: Karkkila

  3.     Perhe: Aviomies ja 16-vuotiaat kaksoset sekä noin kerran kuukaudessa vieraileva miehen 14-vuotias poika  

  4.     Ammatti: Toimistopäällikkö

  5.     Harrastukset: KonMari Suomi Facebook-ryhmän ylläpito, lukeminen, kuntosali ja muu urheilu

Soppakauha

Tossa kodissa ei sit ruokaa tehdä, kun kaikki kauhat ja kapustat piti heittää menemään. Jotain realismia ois kiva näissäkin jutuissa olla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla