Haluaisitko tehdä itse pientä remonttia, mutta seinien maalaus saa selän vihlomaan ja tikkaille nousu huimaa? Tässä muutama vinkki itse tehtävän remontin helpottamiseen.

Huokailetko pienen pintaremontin perään, mutta oma jaksaminen arvelluttaa? Oikeilla työvälineillä voi voittaa aikaa ja säästää niveliäsi.

1. Pitäisikö sinun ylettää maalaamaan vähän korkeammalta, kurottaa kattoon tai seinän yläosaan, mutta tikkaille kiipeäminen arvelluttaa? Teleskooppijatkovarrella varustetulla siveltimellä voit maalata jopa kuusi  metriä korkeita kohteita. Jatkovarrella pesee tai kyllästää myös terassin, eikä tarvitse kyykistellä.

2. Turhauttaako epätarkka maalausjälki? Rajauksen teippaukset tuntuvat kiemurtelevan vähän minne sattuu ja maali tärväntyy teippisuojauksesta huolimatta väärään kohtaan. Jos näin käy, kokeile maalin rajaajaa. Rajaajan toisessa laidassa on renkaat, jotka kulkevat pintaa vasten siellä mihin maalia ei haluta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Tuntuuko, ettei maalipinnasta tule tasaista tai että maalaaminen käy voimille? Kokeile teflontelaa, jonka toiminta perustuu siihen, että maali ei imeydy telan nukkaan tai kankaaseen, vaan jää nukan väliin ja siirtyy siitä maalattavalle pinnalle. Homma helpottuu ja jälkikin on tasaisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kipuilevatko ranteesi maalatessa? Kokeile ergonomisesti suunniteltua vinovarsisivellintä. Silloin ranteen vääntelyn sijaan pensseli taittuu ja työ sujuu sutjakammin.

Remonttivinkit jakoi Näkövammaisten keskusliiton omistama Sokeva Oy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla