Myllyn Parhaan ja et-lehden Oivallusten keittiö -messuosastolla leivottiin! Paikalla olivat leipomassa muun muassa Jaakko Kolmonen, Riitta Uosukainen, Pirkko Arstila ja Elina Halttunen. Katso reseptit tästä!

Perinteinen makaronilaatikko

200 g Myllyn Paras Putki Spagettia (melkein ½ pussia)
2 sipulia
n. 100 g juustoraastetta (esim. Emmental)
2 munaa
7 dl täysmaitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/3 tl valkopippuria

Pätki raa’at spagettiputket lyhyiksi. Keitä niitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota sillä aikaa sipuli pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaada putket ja sipulit voideltuun uunivuokaan, lisää haluamasi määrä paistonkestävää juustoraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita munat, maito ja mausteet. Kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti.

Suklaiset tattarikeksit

80 g sulatettua voita tai margariinia
80 g tummaa suklaata
1 ½ dl tummaa sokeria, esim. fariinisokeria
4 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 dl kermaa

Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.

Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä tai keskikokoisia nokareita uunipellille, jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet matalammiksi.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 5–8 minuuttia. Varo polttamasta keksejä.

Helppo lettutaikina

5 dl vettä, kookosmaitoa tai mausteista vichyä
1 ps Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja

Sekoita Lettu- ja vohvelijauhot nesteeseen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla.

Sieni-fetatäyte

2 rkl voita
2 sipulia
1 ½ l tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita)
tai
200 g ryöpättyjä sieniä
1/3 tl jauhettua valkopippuria
1 punainen paprika
200 g feta-kuutioita
200 g maustettua yrtti- tms. rahkaa
tuoretta persiljaa

Paista hienonnettu sipuli ja sienet pannulla.

Mausta valkopippurilla. Ota pois liedeltä.

Lisää kuutioitu paprika, juusto ja suolainen yrttirahka sekä persiljasilppua.

Nosta täytettä räiskäleelle. Taita kahtia tai kierrä rullalle

Juhlatäytekakku

irtopohjavuoka, ø 26 cm, noin 15 hengelle
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl Myllyn Paras Sämpylä- tai Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
rasvaa
Myllyn Paras Kauraleseitä tai Korppujauhoja

Kostutus:
n. 2 dl sitrusliköörivettä tai
sitruunamehua
Täyte:
200 g lemon curdia
400 g satsumia tai greippejä
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2–3 rkl sitruslikööriä
tai sitruunamehua
Kuorrutus:
500 g vaahtokarkkisokerimassaa

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä pinta leseillä.

Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja sekoita ne vaahtoon. Älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Kumoa kakku vähän
jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin levy tarjoiluvadille. Kostuta sitrusvedellä.

Levitä alimman kerroksen päälle lemon curdia ja paloiteltuja hedelmiä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka.

Mausta sitrusliköörillä tai sitruunamehulla ja halutessasi hieman sokerilla. Levitä rahkaa hedelmien päälle.

Nosta seuraava kakkulevy päälle ja paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja tee toinen väli kuten edellinen. Nosta kolmas kerros kanneksi. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Koristele kakku. Levitä kakun pinnalle ohut kerros lemon curdia. Kauli valmis vaahtokarkkisokerimassa ohueksi levyksi ja muotoile tasaisesti kakun päälle
painellen. Koristele mielesi mukaan.

Bostonpulla

tasareunainen torvellinen irtopohjavuoka, ø 24–28 cm

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg)
1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
150 g kuivattuja puolukoita tai karpaloita (esim. Biokia)
3–4 rkl puolukka- tai karpalolikööriä
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle:
munaa, raesokeria

Levitä pullataikinalevyt sulamaan ja kohoamaan jauhotetun leivinpaperin päälle pellille noin 40-asteiseen uuniin (peitettyinä).

Ota piparitaikina sulamaan. Laita marjat turpoamaan likööriin.

Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta voidellun vuuan pohjalle.
Kauli päälle reilu 100 g piparitaikinaa.

Yhdistä nipistellen loput kuusi pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, noin 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu piparitaikina ja levitä päälle marjat liemineen. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä noin 10 palaa. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota puolisen tuntia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Peitä foliolla ja paista vielä noin 15 minuuttia. Jäähdytä ennen vuuasta irrottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla