Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

"Tein kranssin ensimmäisen kerran esikoisemme ristiäisiin." Marja-Liisa Särkijärven kranssi on komeillut perheen juhlapöydässä vuodesta 1968 lähtien.

ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.

20 palaa

125 g voita
1 kananmuna
1 ½ dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 ½ dl rusinoita
1 dl maitoa

Katso 10 parasta piirakkareseptiä tästä.

Pintaan

1 kananmuna
mantelilastuja
raesokeria

  • Sulata voi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Yhdistä kaikki aineet keskenään.
  • Nostele lusikalla taikinaa kranssin muotoon leivin­paperilla vuoratulle pellille. Huomioi, että kranssi laajenee paistuessaan.
  • Voitele kranssi munalla ja koristele pinta mantelilastuilla ja raesokerilla.
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Parhaat kakut juhliin x 10