3 munaa3,5 dl sokeria150g sulatettua voita1 prk kermaviiliä4 dl vehnäjauhoja3 tl leivinjauhetta3-6 tl piparkakkumaustetta tai vaniljaatai keväällä sitruunamaustetta, kesällä appelsiiniöljyä ja neilikkaa, taisyksyllä omenalikööriä ja kanelia, jouluna piparkakkumaustetta, talvella rommia ja suklaata, kokeiltu on talvellakin Juustoportin kirsikkajogurttia kermaviilin sijaan.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi , yhdistä kermaviili ja sulatettu voi
ja lisää vaahtoon viimeiseksi jauhoseos taikinaan, kaada voideltuun vuokaan (teflon) , paista 175 asteessa noin tunti.

Meillä ei ole jäänyt koskaan palaakaan kakusta hukkaan, raavaat miehet, oma, poika, vävy ja me naiset tykätään tästä vuodesta toiseen.
Alkuperäinen resepti on nimellä Pappilan piparkakku, Pirkka-reseptikirjasta ja se on onnistunut aina.