Tämän klassisen piirakkaherkun resepti ei vuosien mittaan vanhene. Ota talteen klassisen raparperipiirakan ohje.

6 dl raparperipaloja

1,5 dl tavallista tai fariinisokeria

1 rkl perunajauhoja

Piirastaikina:

2 munaa

1 dl sokeria

0,5 dl öljyä

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Levitä raparperit voideltuun vuokaan. Ripota sokeri ja perunajauhot päälle. Sekoita hieman. Peitä vuoka foliolla. Hauduta raparpereja 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja jauho-leivinjauheseos. kaada taikina raparperien päälle. Paista edelleen puolisen tuntia.

Resepti on julkaistu alunperin ET lehdessä, numerossa 6/1995

Leipuri

Nyt sitä saa! Ota talteen klassinen raparperipiirakan ohje

Mistä ihmeestä tämä klassinen sana tulee tähän ohjeeseen? Pikkutyttönä 60-luvulla äitini ja mummoni tekivät aina raparperipiirakan pullataikinapohjalle ja niin olen minäkin sen oppinut tekemään. Eli alustetaan pieni pullataikina, johon mausteeksi kardemummaa tietenkin. Kaulitaan uunipellille ja päälle soseutettua raparperia. Näin tehdään yksinkertaista ja maailman parasta raparperipiirakkaa, mielestäni. Vierastan sokerikakkupohjaisia piirakoita. Niistä voi tehdä kakkuja eri variaatioina...
Lue kommentti