Kuva: Piia Arnoud
Kuva: Piia Arnoud

Tämä piirakka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä. Eikä se ole edes vaikea valmistaa. Kaalin lisäksi voit käyttää piirakkaan vaikka kinkun tai kalojen rippeet.

8–10 palaa

1 iso sipuli
1 kg kaalia
2 dl rusinoita
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 rkl öljyä
1 tlk (200g) ranskankermaa
2 tl currya
2 rkl siirappia
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
3 munaa (2 täytteeseen ja 1 voiteluun)

  • Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Suikaloi kaali ja sipuli. Raasta porkkana, viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista sipulisuikaleita ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat, kaalit ja curry. Paista noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää siirappi ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon ranskankerma ja rusinat. Anna jäähtyä hieman ja pyöräytä sitten joukkoon kaksi kananmunaa.
  • Levitä taikina leivinpaperille uuni-pellille ja kauli reunat ohuemmiksi. Levitä täyte taikinan keskelle, voitele taikinanreunat kananmunalla ja paina ne tiiviisti yhteen täytteen päälle. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.