ET-lehden kyselyyn vastanneet suosivat höyrysaunaa lähes yhtä paljon kuin perinteistä puusaunaa. Saunottu on myös teltassa ja peräkärryssä.

Kertalämmitteinen puukiuassauna on saunakyselyyn vastanneille tuttu paikka, yli 60 prosenttia vastaajista ilmoitti saunovansa sellaisessa. Sähkösauna on ylivoimaisesti tutuin löylyttelypaikka, siellä ilmoittaa saunovansa lähes 80 prosenttia vastaajista.  

Puolet ilmoitti käyneensä höyrysaunassa ja lähes puolet savusaunassa. Infrapunasauna on tuttu joka kuudennelle vastaajista.

Saunakyselyn tuloksista käy ilmi saunojen moninaisuus ja saunojien ennakkoluulottomuus. Muutama kertoo käyneensä etenkin matkoillaan erilaisissa tuoksusaunoissa, peräkärrysaunassa, löylyluolassa, telttasaunassa tai suolasaunassa. Eräs vastaajista luonnehtii unohtumattomimmaksi kokemuksekseen saunomisen Petroskoissa, Karjalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saunomisen syy on selvä: rentoutuminen. Sen ilmoitti syyksi lähes 70 prosenttia vastaajista. Puolet käy saunassa puhdistautumassa. Eräs vastaajista ilmoittaa, että sauna on ihana paikka turista rauhassa äidin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nettiet:n kyselyyn tuli kaikkiaan 1231 vastausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla