Tyhjennä vesiletkut ennen pakkasten tuloa. Muista myös kylmiin tiloihin jäävät letkut ja putket mökillä ja muut vettä käyttävät laitteet kuten painepesuri.

Astian- tai pyykinpesukoneen sisälle ja letkuihin jäävä vesi voi jäätyä ja rikkoa koneen, jos rakennus on kylmänä talvella. Siksi pesukoneet täytyykin ennen talvea tyhjentää vedestä käyttöohjeen mukaan.

Myös kotivakuutuksessa yleensä edellytetään, että LVI-laitteet ja putkiverkko on tyhjennettävä vedestä, jos rakennus jätetään kylmänä vuodenaikana ilman lämmitystä ja valvontaa. Jos mökki on asumattomana yli viikon pituisen ajan, on pääsulkuventtiili suljettava tai käyttövesipumppu kytkettävä pois käytöstä.

Yleinen harhaluulo on, että putket eivät voi jäätyä, jos mökissä on peruslämmitys päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

-  Jos mökin keskiosassa on esimerkiksi viisi astetta lämmintä ja ulkona on pakkasta, voivat ulkoseinän vieressä tai kalusteiden alla olevat putket jäätyä, Mikko Vaitomaa vakuutusyhtiö If:stä muistuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös muut sähkölaitteet kärsivät kylmästä. Esimerkiksi jääkaapin käyttöikä lyhenee, jos sitä käytetään mallista riippuen alle 10–16 asteen huoneenlämmössä. Pakastinta taas ei pitäisi käyttää, jos huoneenlämpö on alle 5 astetta.

Lähde: Työtehoseura, www.tts.fi, mynewsdesk.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla