Ehosta tavallisia villasormikkaita napein, nauhoin ja helmin. Kaappien kätköistä löytyvillä pienillä aarteilla tuunaat niistä entistä ehommat.

Swarovskin kristallien säihkettä

Valkoisien sormikkaiden kimallus syntyi Crystallized Swarovski Elements - kristallisilityskuvion avulla. Liimalla varustetun, kahden kalvon väliin sommitellun silityskuvion käyttö on yksinkertaista.

Poista kuviosta valkoinen aluskalvo ja paina kuvio kiinni sormikkaassa haluttuun kohtaan. Kirkas kalvo on vielä kiinni ja pitää kristallit paikoillaan.

Painele kuviota kunnolla, jotta kristallit tarttuvat kiinni materiaaliin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peitä kuvio leivinpaperilla tai erityisellä teflonkankaalla ja silitä kiinni leivinpaperin läpi sormikkaalle sopivalla lämpötilalla. Höyrysilitysraudan käyttöä ei suositella, mutta rauta toimii varovaisesti käytettynä oikein hyvin, kun laittaa höyrytoiminnon pois päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pidä rautaa paikallaan kuvion päällä noin 10 sekuntia ja vältä liikuttelemasta sitä silittämisen tavoin. Anna kirkkaan kalvon jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen. Näin pienet kristallit jäävät sormikkaaseen tukevasti kiinni.

Kristallikuviot voidaan silittää ja pestä materiaalille sopivalla lämmöllä myös pesukoneessa. Sormikas kannattaa kuitenkin kääntää, jotta kristallikuvio ei hankaudu pesukoneen rumpua vasten.

Vinkki: Valitse kristallikuvion kanssa käytettäväksi sellaiset sormikkaat, joissa neulos on tiivistä ja silmukkakoko pieni.

Helmiäisnapit talvisissa oksissa

Sinisiin sormikkaisiin neulahuovutettiin valkoisella villalla kapeita oksia muistuttavia kuvioita ja somisteeksi ommeltiin vielä erilaisia helmiäisnappeja. Valitse neulahuovutukseen sormikkaat, joiden materiaali on villaa. Myös fleece-kankaalle voi tehdä neulahuovutuksella kuvioita.

Laita vaahtomuovipala käsineen sisälle. Rullaa käsien välissä huovutusvillasta kapeita villakaistaleita ja aseta ne sormikkaille.

Pistele neulahuovutusneulalla huovutusvillaa sieltä täältä, kunnes se on täysin huopunut materiaaliin kiinni. Pisteltäessä huovutusneulan pienet väkäset saavat villan kuidut takertumaan toisiinsa ja huopumaan.

Huovuta oksakuviot myös toiseen sormikkaaseen. Ompele helmiäisnapit kiinni. Vinkki: Neulahuovutetut kuviot kestävät käsin pesun.

Heijastinkukilla turvallisuutta

Heijastinkankaasta leikatut kukat somistavat vihreäsävyisiä sormikkaita. Leikkaa heijastinkankaasta tai nauhasta kukkakuvioita. Kuvan sormikkaisiin laitettiin kaksi kuviota päällekkäin. Ompele kukan keskustaan helmiäislasihelmiä ja valmis kukka kiinni sormikkaisiin.

Helmet pisaroivat

Ruskeat villasormikkaat saivat hennon lisän sinne tänne ommelluista helmistä. Isommat helmet ovat halkaisijaltaan noin 4–5 mm, samansävyiset pienemmät helmet ommeltiin niiden väliin.

Lasihelmien ompeluun on syytä valita vahva lanka, esimerkiksi nylonlanka, sillä lasihelmet kuluttavat ohuen langan helposti poikki. Silamide-merkkinen vahattu lanka on erityisen hyvä helmiompeluun.

Vinkki: Käsineisiin kannattaa valita melko pienikokoisia helmiä, jotta ne eivät takerru sormikkaita käytettäessä esimerkiksi laukun vetoketjuun, hihnoihin tai taskunpieliin.

Kukkia romantikolle

Romantikon ja hempeistä pastellisävyistä pitävän sormikkaisiin ommeltiin silkkinauhakukista pieni kukkakranssi. Jo yksi kukkasomiste on kaunis yksityiskohta sormikkaan reunassa tai kämmenselällä, ja useasta kukasta voi koostaa kranssin tai kukkareunuksen ranteen ympärille.

Sporttista raitaa

Raidat somistavat keltaisia sormikkaita. Erilaisia nauhoja ompelemalla syntyvät sporttisen pirteät sormikkaat vaikka toppatakin seuraksi. Pienen ylellisen lisän raitoihin tuo samettinauhan käyttö. Mittaa nauhat aavistuksen ranteen mittaa pidemmiksi. Ompele nauhat käsin kiinni. Varo ompelemasta niitä liian tiukaksi renkaaksi, jotta saat käden sujautettua kunnolla sormikkaaseen. Sormikkaissa nauhat aaltoilevat hieman, mutta asettuvat kauniisti, kun sormikas on kädessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla