Kasvatussäkki vihanneksille on edullinen ja helppo valmistaa kierrätetyistä muovipusseista sulattamalla ja ompelemalla.

Tarvikkeet: 20 muovipussia, silitysrauta, leivinpaperia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Leikkaa muovipusseista irti kahvat ja pohjan paksumpi kohta ja leikkaa pussit auki. Laita muutama muovipussikerros päällekkäin kahden leivinpaperin väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viisi kerrosta pohjaan ja kolme seinämiin riittääi. Silitä leivinpaperin päältä keskikuumalla raudalla, kunnes pussit tarttuvat kiinni toisiinsa ja muodostavat tasaista pintaa. Laita pussit kuumina painon alle siliämään. Tee muovipussimateriaalia paksu pala pussin pohjaa varten: palan tulisi olla niin iso, että siitä saa halkaisijaltaan 26 cm suuruisen ympyrän. Tee pitkulainen, ohuempi pala pussin seinämiksi, 30 cm leveä ja 90 cm pitkä. 

2. Leikkaa pussin pohjaan neljä noin sentin kokoista reikää. Ompele seinämämateriaali kiinni pussin pohjaan. Kun olet ommellut siihen asti, että seinämät menevät päällekkäin, ompele kohta niin, että seinämät menevät muuta-man sentin päällekkäin.

4. Silitä kiinni pussin sivusauma. Huolittele pussin yläreuna taittamalla sitä muutama sentti pussin sisäpuolelle. Silitä se kiinni.

Ohje kirjasta Salla Kuuluvainen: Kaupunkiviljelijän opas - löydä syötävä kaupunki. WSOY 2013

http://syotavakaupunki.fi/

Kyllä olette taitavia ja käteviä, kiitos vinkeistä. Minä olen ostanut ison säkin tavallista kasvumultaa, viiltänyt terävällä veitsellä ristikoita lappeellaan olevaan säkkiin, siihen multaan olen kylvänyt siemenet ja tietysti vettä ja kohta on kasvu käynnistynyt. Iloitaan kesästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla