Persoonalliset kaula- ja rannekorut syntyvät koruvaijerin avulla. Korvakoruihin tarvitset korupiikkejä ja korvakorukoukut. Vaikeaa? Ei toki! Hankalinta on valita mieluisimmat helmet, sillä tarjonta on valtavaa.

 Tarvikkeet kaula- tai rannekoruun

• helmiä oman valinnan mukaan
• koruvaijeria
• vaijerinkiinnityshelmiä
• lukko ja vastakappale
• sivuleikkurit ja lattakärkiset pihdit

Tee näin

Mittaa kaulakorua varten valmiin korun mittaa noin 10 cm pidempi pätkä koruvaijeria.

Jos punot helmet vaijeriin tasaisella rytmityksellä, esimerkiksi joka toinen suuri helmi, joka toinen pieni välihelmi, kiinnitä ensin lukko vaijerin toiseen päähän. Näin lukko pitää helmet paikoillaan ja pujottelu on helpompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos valitset keskelle korua jonkun erilaisen yksityiskohdan, esimerkiksi näyttävämmän helmen, aloita helmien pujottaminen korun keskeltä ja etene kohti lukkoa ja lukon vastakappaletta. Kiinnitä lukko ja vastakappale sitten, kun kaula- tai rannekorun mitta on sopiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pujota vaijeriin ensiksi kiinnityshelmi. Sujauta lukko tai vastakappale sen jälkeen ja taivuta vaijeri lenkiksi ja kulkemaan uudestaan vaijerinkiinnityshelmen läpi.

Vedä vaijerisilmukka pieneksi lenkiksi, jotta se näyttää mahdollisimman siistiltä, mutta antaa lukolle pienen liikkumavaran.

Aseta lattakärkisten pihtien kärjet kiinnityshelmen päälle ja purista se litteäksi, jolloin vaijeri ei pääse enää liikkumaan. Voit käyttää tähän myös erityisiä kiinnityshelmenpuristuspihtejä. Katkaise ylimääräinen vaijerinpää sivuleikkureilla mahdollisimman läheltä kiinnityshelmeä.

Kiinnitä lukon toinen osa vastaavalla tavalla. Jos käytät erityisen painavia kivihelmiä, voi olla hyvä lisätä varmuudeksi kaksi vaijerinkiinnityshelmeä kaulakorun kumpaankin päähän lukon kiinnittämisen yhteydessä.

Tarvikkeet korvakoruihin

• helmiä oman valinnan mukaan
• naulakantaisia korupiikkejä
• korvakorukoukut
• lattakärkiset pihdit, pyöröpihdit ja sivuleikkurit

Tee näin

Pujota helmi tai helmet korupiikkiin. Jos helmen reikä on suuri ja piikin kanta menee helmestä läpi, käytä stopparina pientä välihelmeä.

Taivuta korupiikki aivan helmen tyveltä noin 90 asteen kulmaan, jolloin silmukka muodostuu linjassa helmen kanssa. Leikkaa korupiikistä ylimääräinen mitta pois, jätä vajaa 1 cm mittaa jäljelle.

Taivuta korupiikin loppupää silmukaksi pyöröpihtien avulla. Siirrä pihtiä taivuttamisen lomassa, jotta saat silmukan muodostumaan säntillisen pyöreäksi.

Avaa silmukka nostamalla lattakärkisillä pihdeillä ylöspäin, sujauta korvakorukoukku silmukkaan ja sulje silmukka painamalla kiinni. Tee toinen korvakoru pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla