Silakka ja silli ovat liki pakollisia kumppaneita uusille perunoille. Maistelimme maustettuja silakoita – etikan määrä ja kastikkeiden maut jakoivat mielipiteitä. Kilohinta kipuaa korkeaksi, kotiversion tekijä saa hyvän palkan itselleen.

Heimon Kalan Suutarinlohi
250 g/5,35 e (21,40 e/kg)
 Liki yhtä hyviä kuin isomummin silakat! Mieto perinnemaku. Kunnon peruskaloja. Hyvät mausteet. Turhan tavallinen. Nahka tekee rullista sitkeitä.
* * * *

Rainbow Silakkafileet mausteliemessä ja
Silakkafileet valkosipulikastikkeessa

300 g/3,95 e (13,17 e/kg)
Näissähän on potkua! Vain perunat puuttuvat. Maukkaat soosit. Kalat napakoita. Liian makea liemi. Valkosipulikastike raikas. Liian tujut maut.
* * * *

Boy Tillisilakka ja Sinappisilakka
125 g/2,99 e (23,92 e/kg)
l  Kastikkeet jakoivat mielipiteet puolesta ja vastaan: Osa piti sinappiversiota esanssisena ja liian voimakkaana, osa piti juuri niitä parhaina ominaisuuksina. Samoin tilli inhotti ja ihastutti. Silakat aika pehmeitä.
* * *

Kristiinan Kalatuotteen Suutarinlohi
26 e/kg
Perinteinen, hyvä. Maukas. Selkeää, tietää mitä syö. Kalat tosi tuoreen ja raikkaan makuisia. Hieman liikaa etikkaa.
* * * * *

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Scanfoodin Katajanmarjasilakat 26 e/kg
Yllättävä, jännittävä maku. Katajanmarjaa. Sopii kalapöydän piristykseksi. Hyvä juttu, kun etikka ei jyrää. Raikas. Outo kitkerähkö sivumaku.
* * * * *

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pisteytys
* = ei maistu
* * = vaatii lisäjalostusta kotona
* * * = hyvää arkeen
* * * * = kelpo kalaa
* * * * * = mainiota ruokaa

Kristiinan Kalatuotteen, (06) 221 3171, ja Scanfoodin, 020 749 7770, silakat ostettiin Hakaniemen kauppahallista Pirjo ja Heikki Rosendahlin Kalaherkkujen erikoismyymälästä, 0400 450 320, (09) 753 9253. Muut ovat K- ja S-ryhmän kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla