Joulukinkku vaatii hyvän sinapin! Testissämme sama sinappi sai sekä täydet että huonoimmat pisteet. Raadin suosikiksi nousi Pirkka-konjakkisinappi. Tässä kootut kommentit ja hyvä resepti omatekoiselle sinapille.

Maille kokojyväsinappi
Markkinoija Alex F. Lindberg Oy, alkuperämaa Ranska, 210 g / 2,20 e (10 e/ kg).
Liian etikkainen. Siemenet jäävät hampaankoloon. Ei maistunut sinapille, vaan jollekin mausteiselle tahnalle. Toisaalta: monipuolinen ruoanlaittoon. Gourmet-tyyliä hienosteluun.

**

Pirkka konjakkisinappi
Valmistuttaja Ruokakesko, valmistaja Ruoveden herkku, 200 g / 3,60 e (17,80 e/kg).
Herkullinen, voisin lusikoida tuosta vain! Sopiva väkevyys ja ma­keus. Sipaisen kinkulle mielelläni, miksen makkarallekin. Hienostunut maku, hinta-laatusuhde kohdallaan. Missä se konjakki on?

****

Turun mieto sinappi
Markkinoija Unilever, valmistusmaa Puola, 125 g / 1 e (7,90 e/kg).
Arkinen, tuttu, turvallinen, mieto. Sopii kinkun kuorrutukseen tai hernekeittoon. Perus ja paras! Maistuu vähän tylsältä muiden sinappien seurassa. Joka nakin kaveri!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

*** Edullisin

French’s Classic Yellow
Alkuperämaa USA, 226 g / 2,90 e (13 e/kg).
Kurkumalla värjätty, oudon keltainen. Makeus puuttuu. Nakkisämpylän välissä menisi. Pistävä, pureva ja kitkerä. Purkkikin on kuin oudolta yökioskilta – en tykkää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

*

Tervaskannon sinappi
Valmistuttaja Axel & Rose, valmistaja Maustetuote Seilonen, 220 g / 7,95 e (36,10 e/kg).
Ihana tervan maku, sopisi kastikkeeseen. Toisaalta: liikaa tervaa, en sotkisi sinappiin. Liian löysää. Persoonallinen, hiukan potkua. Mökkitunnelmaa ruokapöytään.

*** Kallein

Auran 4 pippurin sinappi
Valmistaja Jalostaja, 215 g / 3,50 e (16,20 e/kg).
Näyttää oudolta, sinappiako tämä on? Toisaalta: tämä on uutta! Pippuri polttelee mukavasti ja maistuu piristävältä. Tahnamainen, ei sinappimainen, pysyisi hyvin kinkun pinnassa.

**

Hangon herkkusinappi
Markkinoija Stålbox Oy, valmistaja Maustaja Oy, 125 g / 1,40 e (11 e/ kg).
Voimakas, makeahko, keltainen. Lapsuuden maku! Tarjoaisin mak-
karan tai lihan kanssa. Ehkä silakoille? Muuttuu suussa täyteläiseksi. Voisin nuolla lautasenkin. Ytyä ja makeutta sopivassa suhteessa.

****

Tähdet:

PISTEET
* = ei maistu
** = aika tavallinen
***= kelpo arkisinappi
****= hyvä valinta
***** = paras maku!

TEE ITSE:

Omenainen sinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl ruokosokeria
¾ rkl perunajauhoja
2 dl ruokakermaa, 15 %
1 dl omenatäysmehua
1 tl valkoviinietikkaa

1. Sekoita kuivat aineet tasaiseksi kattilassa.
2. Lisää kerma, mehu ja etikka.
3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee tahnamaiseksi.
4. Kaada sinappi kuumana pieniin lasipurkkeihin ja sulje purkit tiiviisti.

Vierailija

Sinappi! En ymmärrä mikä taika on sinapissa, jotta sitä syödään sellaisenaan!

Saan lahjaksi joka joulu Maille Dijon Originale sinappia. Laitan sitä vain joihinkin ruokiin, reseptin mukaan, mutta sellaisenaan on liian väkevää, tulista ja pahaa pistääkseni suuhuni, laittaakseni sitä makkaraan tai nakkiin, joita en myöskään koskaan syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla