5 dl haaleaa vettä2 tl suolaa6–8 dl vehnäjauhoja1 ps kuivahiivaa2 dl ruisjauhoja3–4 dl juustoraastetta1–2 dl oliiviviipaleita2–3 rkl kuivattuja yrttejä (basilikaa, rakuunaa, oreganoa)

Mittaa vesi kulhoon, lisää suola ja noin 5 dl vehnäjauhoista. Tee jauhojen keskelle pieni kuoppa ja kaada kuivahiiva siihen. Sekoita jauhoihin ja sitten jauhot veteen. Vatkaa reippaasti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.

Lisää ruisjauhot ja lopuksi sen verran vehnäjauhoja, että saat pehmeän taikinan. Se saa olla tavallista sämpylätaikinaa löysempää. Anna taikinan kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leikkaa paloiksi. Jauhota lautasen kokoinen alue pöydästä reilusti ja kaada puolet juustoraasteesta päälle.

Nosta taikinapalat yksi kerrallaan juustoraasteen päälle, ripota raastetta pinnallekin ja taputtele taikina litteäksi levyksi. Juustoa tarttuu taikinan molemmille puolille. Levitä päälle oliiveja ja yrttisilppua.

Kääri levy rullaksi ja nosta leivinpaperille pellille. Kohota hyvin.Paista 200 asteessa 15–18 minuuttia.