Siika sopii hyvin marinoitavaksi.

4 annosta

300–400 g siikaa fileenä
2 limettiä
rouhittua pippurisekoitusta
suolaa
3 tomaattia
1–2 punasipulia
tuore chili
1 valkosipulinkynsi
ruukku korianteria
2 avokadoa
½ dl oliiviöljyä

  • Poista fileistä nahka. Leikkaa fileet paloiksi tai pienehköiksi viipaleiksi. Laita palat kulhoon ja purista limetin mehu päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkapissa nelisen tuntia.
  • Kalttaa tomaatit, poista sisukset ja kuutioi liha. Kuutioi punasipuli oikein pieniksi kuutioiksi, varret voi myös käyttää. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Valuta marinoitu kala. Yhdistä sipulin, tomaatin ja chilin kanssa. Silppua joukkoon valkosipuli ja korianteri.
  • Leikkaa kypsät avokadot puoliksi ennen tarjoilua. Poista siemenet, irrota liha kuoresta lusikalla ja viipaloi avokadot. Sekoita avokadopalat salaattipohjaan. Mausta lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella pippuria ja suolaa.
  • Tarjoa marinoitu siika saaristolaisleivän päällä, kylmän valkoviinin kera.
  • VINKKI Kokeile siian tilalla kuhaa tai ahventa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla