Kuvat
uunikala, kala, reseptit, uuniruoka, ruoka, taimen, lahna, hauki

Taimen, lahna tai pienikokoinen hauki paistuvat meheväksi uunissa tällä reseptillä.

Ainekset:

kokonainen kala, esim. taimen, lahna tai pieni hauki
rouhittua valkopippuria
suolaa

Täyte:
200 g tuorejuustoa, esim. Crème Bonjour savulohi ja piparjuuri
1 ruukku ruohosipulia
2 tl sitruunan raastettua kuorta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pintaan:
leivänmuruja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Poista kalasta kidukset ja sisälmykset. Suomusta kala tarvittaessa. Hiero kalan sisään suolaa ja rouhittua pippuria.
  • Sekoita täyte. Silppua tuorejuustoon ruohosipulia ja raasta mauksi sitruunankuorta. Lisää täyte kalan sisään.
  • Ripottele kalan pinnalle leivänmuruja tai korppujauhoja.
  • Kypsennä kokonaista kalaa uunipannulla 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Kalan koko määrittelee paistoajan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla