1 dl sokeria¼ dl kiehuvaa vettäVanukasseos2 keltuaista 1 muna½ dl sokeria1 vaniljatanko½ tl suolaa1 dl kuohukermaa2 dl maitoa

Kaada sokeri puhtaalle kuivalle pannulle. Kuumenna hitaasti, kunnes sokeri paahtuu kullankeltaiseksi. Lisää kiehuva vesi (varo kuumaa höyryä). Sekoita seos tasaiseksi. Jaa seos neljään, voideltuun uuniannosvuokaan.

Valmista vanukasseos. Erottele munista keltuaiset kulhoon, lisää kokonainen muna, sokeri, halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet ja suola. Vatkaa seos kevyesti. Kuumenna maito ja kerma kattilassa höyryä­väksi. Vatkaa muna-sokeriseos kuumaan maito-kermaseokseen. Siivilöi pois valkuaisrihmat. Jaa seos vuokiin sokerin päälle.

Kaada uunipannulle tai vuokaan vettä ja nosta annosvuoat veteen. Kypsennä 175 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat täysin hyytyneet.

Jäähdytä vanukkaat kylmiksi (voit tehdä vanukkaat vaikka edellisenä päivänä ja antaa niiden viiletä jääkaapissa). Kumoa vanukkaat annoslautasille.

Tarjoa niiden kanssa raparperikompottia ja vadelmakastiketta. Koristele annokset yrteillä.