6–8 palaaPohja100 g voita tai leivontamargariinia1 dl sokeria1 muna1 dl perunajauhoja1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta½ rkl kardemummaaTäyte 1 prk (250 g) maitorahkaa1 dl kuohukermaa3 munaa1 dl sokeria1 rkl vaniljasokeria1 tl kaneliaPäälle4 (noin 500 g) päärynää2 rkl sokeria tai ruokosokeria2 rkl pinjansiemeniäTarjoiluun vaniljakastiketta
 

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten ja yhdistetyt kuivat aineet sihdin läpi. Levitä taikina jauhotetuin sormin halkaisijaltaan 26-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita täytteen ainekset. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
Ota piirasvuoka jääkaapista ja kaada täyte vuokaan. Asettele päärynäviipaleet täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja pinjansiemeniä.
Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja kypsennä noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut sopivasti väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla