500–700 g:n haukifilee3–4 viipaletta pekonia1–2 valkosipulinkynttä1 sipuli2–3 rkl hienonnettua kirveliä1 tl suolaaripaus musta- tai viherpippuria2 rkl perunajauhoja1 iso muna½ prk mausteista ruokakermaa5 dl kalalientä keittämiseenKastikekeitinliemiloput ruokakermasta½ sitruunan tai limetin mehutuoreita yrttejä

Leikkaa filee ensin mahdollisimman ruodottomaksi, sitten suikaleiksi. Kalan voi hienontaa lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.

Lihamylly: Jauha kalat kahteen kertaan, jos ruotoja jäi vähänkin. Syötä pekonit myllyyn satunnaisesti kalan lomassa. Lisää loput aineet ja sekoita.

Monitoimikone: Pudottele kalapalat ja pekonit kulhoon koneen käydessä. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiehauta kalaliemi. Kauhaise ruokalusikalla pallero ja laske se liemeen kiehumaan noin 5 minuutiksi. Ota pois, maista ja mausta halutessasi lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos pallero on liian tiivis, lorauta massaan tilkka kermaa, vettä tai viiniä. Liian pehmeä kiinteytyy, kun lisäät 1–2 rkl perunajauhoja. Kun seuraava koepallero on sopiva, keitä loputkin. Nosta kypsät vadille ja peitä foliolla.

Kastike: Kaada loppu kerma keitinliemeen. Mausta sitrus­mehulla, silputuilla yrteillä ja maustevihanneksilla. Kaada kastike palleroiden päälle. Tarjoa seuraksi pastaa, riisiä tai perunoita sekä kasviksia.

Vinkki: Kokeile erilaisia maustettuja kermoja (Valion Kippari savujuusto- tai tomaat­ti&vuohenjuusto -ruokakerma) tai kasvirasvasekoitteita (Floran Maku-sarjan tomaatti&ricotta).

Vinkki: Paista murekeseoksesta pihvejä. Tillin voit korvata kirvelillä, persiljalla tai ruohosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla