8‚Äď10 palaaPohja2 munaa¬ĺ dl sokeria¬Ĺ dl perunajauhoja1 rkl vehn√§jauhoja1 rkl kaakaojauhettaT√§yte 3 liivatetta1 prk (250 ml) Flora vispi√§ tai kuohukermaa1 prk (250 g) rahkaa1 prk (200 g) appelsiini¬≠tuorejuustoa1 dl tomusokeria1 ps (200 g) pehmeit√§ aprikooseja¬Ĺ dl appelsiinimehua¬Ĺ dl aprikoosihilloaKoristeeksinonparelleja, p√§√§si√§israkeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja

Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivil√∂i vaahtoon. Levit√§ taikina leivitetyn irto¬≠pohjavuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5‚Äď10 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.

Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.

Vinkki! Kakun voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa. Jos kakkua jää yli, pakasta loput annosleivoksiksi. Ota kokonainen kakku sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla