8–10 palaaPohja2 munaa¾ dl sokeria½ dl perunajauhoja1 rkl vehnäjauhoja1 rkl kaakaojauhettaTäyte 3 liivatetta1 prk (250 ml) Flora vispiä tai kuohukermaa1 prk (250 g) rahkaa1 prk (200 g) appelsiini­tuorejuustoa1 dl tomusokeria1 ps (200 g) pehmeitä aprikooseja½ dl appelsiinimehua½ dl aprikoosihilloaKoristeeksinonparelleja, pääsiäisrakeita tai sulaan suklaaseen kastettuja aprikooseja

Leivo kakkupohja irtopohjavuokaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Levitä taikina leivitetyn irto­pohjavuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vispi tai kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, appelsiinituorejuusto ja sokeri. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää appelsiinimehuun liukenemaan.

Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä rahkamassaan. Saksi puolet pussin aprikooseista pieniksi paloiksi ja sekoita massaan.

Levitä aprikoosihillo jäähtyneen kakkupohjan päälle. Levitä rahkamassa kakun päälle. Anna hyytyä ja mehustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.

Koristele pinta nonparelleilla, pääsiäisrakeilla tai kuivatuilla aprikooseilla, jotka on kastettu sulaan suklaaseen.

Vinkki! Kakun voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa. Jos kakkua jää yli, pakasta loput annosleivoksiksi. Ota kokonainen kakku sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.