4 kpl½ l vettä50 g hiivaa2 rkl hunajaa tai sokeria1 ½ tl suolaa3 rkl pestoa10 dl kaurasämpyläjauhojanoin 3 dl erikoisvehnäjauhoja50 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna

Mittaa haalea vesi kulhoon ja murenna hiiva veteen.

Sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Lisää sokeri, suola ja pesto sekä osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi.

Alusta taikinaan loput jauhot (älä tee taikinasta kovaa) ja lopuksi sulatettu rasva.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä.

Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat levyiksi ja kääri kääretortun tapaan rullalle.

Nosta patongit leivinpaperille kahdelle uunipellille.

Kohota hyvin.

Voitele patongit vedellä ja viillä veitsellä vinoja viiltoja pintaan.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä ilman liinaa, jotta rapeus säilyy.