Ainekset (2 litran vuokaan)- 3 dl vehnäjauhoja.- 3 kananmunaa- 3½ dl maitoa- 3 chiliWilhelmiä- 3 juustoWilhelmiä- 1 pkt savupekonia- Pala voita- 2 tl. timjamia tai tuore timjamin oksa silputtuna ilman lehtiruotia- Vahvaa sinappia- Rouhittua mustapippuria- 2 tl. suolaa.Kastike
- 1 iso sipuli ohuina viipaleina.- Nokare voita- Loraus soijaa, värin vuoksi- 2 dl vahvaa lihalientä- ½ pulloa tummaa, vahvaa olutta- 1rkl. sokeria tai siirappia- Pikku purkki tomaattipyrètä.- Rouhittua mustapippuria- 25 g kylmää voita

Tämä on suomalaisversio Englannissa valtavan suositusta arkiruoasta. On paikallaan sanoa, että nimi ei pahenna miestä: Crapaud dans le trou, Toad in the hole eli Rupikonna reiässä - miten vain tahdotte.

Kyseessä on maittava ja tukeva ateria. Itse laitan tätä yleensä kerran parissa viikossa ja pyydän muutamia ystäviäni syömään. Silloin teen syvän uunipellillisen, (standardiuunin syvempi pelti vetää 3l.) Tässä tilanteessa käytin 2l. matalaa Pyrexiä ettei ensivaikutelma tyrmäisi.

Mikäli aiot tarjoilla Konnan samana päivänä, on kohoamisen kannalta edullisinta valmistaa taikina jo aamulla jääkaappiin lepäämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työohjeet:

Sekoita kulhossa jauhot, suola, mustapippuri ja oregano.
Vatkaa kevyesti munat ja maito toisessa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee jauhojen keskelle kuoppa, kaada muna- maitoseos siihen samalla koko ajan vatkaten. Älä kaada aivan kaikkea kerralla, vaan kuulostele vatkatessasi.

Pannaritaikinan paksuus on sopiva tässäkin tapauksessa. Konnataikinaa on silti syytä vatkata hartaasti kauniin ja tasaisen kohoamisen varmistamiseksi.
Kun taikina on valmis, laita se jääkaappiin lepäämään, mieluummin ainakin 3 tunniksi.

Mikäli taikinaan jää möykkyjä, kuten usein jää, niin puristele se siivilän lävitse.

Makkarat ja pekoni kannattaa ottaa valmiiksi huoneenlämpöön.
Alkaessasi valmistamaan ateriaa, laita uuni lämpenemään 225C, ja uuniin kuumenemaan vuoka jossa paistat Konnan. Kääri juustomakkaroiden ympärille tuhti kerros pekonia, chilimakkarat eivät sitä kaipaa.

Ruskista makkaroita pannulla hiljalleen pyöritellen kunnes ne ovat kauniin ruskeita joka puolelta.

Varo pekonia äläkä laske makkaroita halkeilemaan tässä vaiheessa.
Ota paistovuoka uunista ja laita siihen voipala, levitä voi vuokaan pullasutia apuna käyttäen.
Siirrä makkarat pannulta vuokaan, tyylillä chili- juusto- chili jne.
Käytä taas sutia ja hunnuta makkarat sinapilla.

Kaada taikina tasaisesti vuokaan makkaroitten väleihin niin, että n. puolet makkarasta jää taikinan yläpuolelle.

Taikina paisuu yllättävästi, siitä pitää tulla pehmeää kuin vaahtokarkki.

Paista keskitasolla n. puoli tuntia, tai kunnes taikina on laidoilta kauniisti ruskistunut ja kohonnut ylös, ja makkarat alkavat poksahdella.

Valmista kastike paiston aikana

Tee lihaliemi kattilaan, lorauta mukaan kalja sekä soija, lisää sokeri, tomaattisose, pippuria maun mukaan, suolaa lihaliemessä itsessään on yleensä riittämiin.

Keitä kastiketta kolmanneksen verran kokoon niin että se saostuu, tarkista välillä maku.

  • Ruskista sipuli voissa pannulla.
  • Lisää kylmä voi kuutioina kastikkeeseen, ja vatkaa kiiltäväksi.
  • Lisää ruskistetut sipulirenkaat.
  • Kun näet aterian valmiiksi, asettele ruoka tarjolle lämmitetyn patongin ja haluamasi juoman kera, ja toivota läheisillesi hyvää ruokahalua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla