5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 ½ dl moniviljahiutaleita
n. 1 l vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
¾ dl juoksevaa margariinia tai 75 g voita

Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi.
Lisää nesteeseen suola ja sokeri. Sekoita joukkoon hiutaleet ja anna turvota muutama minuutti.
Sekoita sillä aikaa vehnäjauhoihin kuivahiiva ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi rasva.
Nostata vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikinasta kaksi ohutta pötköä leivontapöydällä. Käytä leivonnassa apuna jauhoja. Leikkaa pötköistä ohuita viipaleita.
Nosta palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota 15 minuuttia.

Paista pieniä sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla