1,4 l kädenlämpöistä vettä1,5 desiä pellavansiemeniä1,5 desiä auringonkukansiemeniä (kuorittuja1 desi siirappia1 pala hiivaa1rkl hienoa suolaan.puoli litraa pikakaurahiutaleitan.1,4 lt graham jauhojan. 400 g vehnä tai hiivaleipäjauhoja

Sekoita ainekset, jätä taikina pehmeäksi. Laita jauhoja sen verran minkä saat puukauhalla sekoitettua, jos et halua sekoittaa käsiäsi taikinaan. Anna kohota. Nostele kohonneesta taikinasta lusikalla pellille kasoja, ripottele päälle hieman vehnäjauhoja, painele jauhotetuin sormin kasat pieniksi leipäsiksi.

Esim: kolmen kpl:n rivehin ( yhdeksän kpl:tta normaali pelti)
Anna kohota, pistele haarukalla, paista uunin keskitasolla 225 astetta:
15-20 minuuttia.

Ota uunista, laita leivinliinan alle pehmentymäänja jäähtymään.
Leikkaa leipäset terävällä veitsellä halki ennen pakastamista, ovat helppo laittaa leivänpaahtimeen suoraan pakastimesta.

Annoksesta tulee 36 kappaletta sämpylän kokoon verrattavia leipäsiä.
Sopii erittäin hyvin ruisallergiasta kärsiville.