1 sorsa 25 g voita tai margariinia2 tl sitruunankuorta½ tl rakuunaa½ tl suolaa1 rkl juoksevaa hunajaa rouhittua valkopippuria ja suolaasitruunaviipaleitanoin 2 dl vehnäolutta

Ota kynitty sorsa huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Pyyhi lintu. Sekoita pehmeään rasvaan pestyn, raastetun sitruunan kuorta, rakuunaa ja suolaa. Levitä seosta linnun sisään ja nahan alle.

Sivele nahka juoksevalla hunajalla. Rouhi pintaan pippuria ja suolaa. Leikkaa muutama viipale sitruunaa koristamaan lintua. Nosta lintu uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vehnäolutta.

Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla ensin 5–10 minuuttia, alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vajaa tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vinkki: Voit paistaa sorsan myös paistopussissa 175 asteen lämmössä. Linnusta tulee entistä mehevämpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vehnäolutkastikkeen saat paistoliemestä. Siivilöi liemi, ja jos lientä on vähän, lisää loppu vehnäolut pullosta joukkoon. Mausta kastike sitruunamehulla. Suurusta vehnäjauhoilla ja halutessasi pyöristä makua ruokakermalla. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla