Samsungin 10 vuotta sitten jättänyt Esa Aarnio johtaa nyt pikkuhotellia Hangossa.

Toimitusjohtajan kannattaa usein astua kolme askelta sivuun. Silloin voi nähdä yrityksestä jotain sellaista, mitä kukaan muu ei näe.

Näin ajattelee Esa Aarnio, joka lopetti Samsungin Suomen maajohtajana 10 vuotta sitten. Nykyisin hän johtaa 32-petipaikkaista Hotel Bulevardia Hangon keskustassa.

– Kokemuksesta ison yrityksen toimitusjohtajana on totta kai hyötyä. Suurin hyöty liittyy perspektiiviin. Etäisyyttä saa vain, jos omat kädet eivät ole ranteita myöten taikinassa, hän sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ylistys rätille

Taikinassa toimitusjohtaja Esa Aarnion kädet eivät ehkä ole, mutta rätti käsissä kuitenkin pysyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Työn kokeminen arvokkaaksi riippuu aina vain itsestä. Ulkomailla ihmettelemme, että on se hienoa, kun siivoojat ovat ylpeitä työstään. Siivooja on tämän talon tärkein työntekijä. Kukaan ei halua likaiseen hotelliin, vaikka se olisi kuinka hieno muuten. Minä tartun rättiin mielelläni ilman alemmuudentunnetta. Minulla ei muutenkaan ole koskaan ollut haavetta, että pitää olla jotain. En tiedä vieläkään, mitä minusta tulee isona. Pitää elää!

Pitää elää!

Heti sytytti

Hotellin erikoisuus liittyy sen historiaan Hangon poliisilaitoksena. Osa huoneista on entisiä sellejä, tosin mukavasti sisustettuja.

Entisen juoppoputkan pehmeässä parivuoteessa nukkuu leveästi mutta näköalaa niistä on turha etsiä. Ikkuna on kapea suikale katonrajassa, sekin kalterilla osin peitetty.

– Taannoin hotellissamme yöpyi tunnettu englantilainen punkbändi. Eräs soittajista kertoi lähettäneensä aikuiselle pojalleen viestin: olemme punkin huipulla, yövymme putkassa, Esa nauraa.

Olemme punkin huipulla, yövymme putkassa.

Aamiaishuoneessa katse kiinnittyy knallihatun muotoisiin valaisimiin. Ne tuore hotellijohtaja vaihtoi ensitöikseen – Mika Waltarin luomaa komisario Palmua ja talon historiaa kunnioittaen.

Hän kertoo lamppujen tarinan myhäillen. Piti ajaa Helsinkiin Naamiaisasu-liikkeeseen, ostaa 12 knallia alle kympin kappalehintaan ja muut tarvikkeet Bauhausista 27 eurolla. Hinnat Esa muistaa ulkoa, vaikka tapahtumasta on jo pari vuotta. Englantilaisesta nettikaupasta löytyi täsmälleen samannäköinen designvalaisin kuulemma 350 eurolla.

Lamppu maksoi alle 37 euroa 350 euron sijaan.

Säästö saa entisen myyntimiehen tyytyväiseksi.

Hotel Bulevard

Sisältö jatkuu mainoksen alla