Tallinnan mainiossa merimuseossa voi nyt itse kokeilla, miten luonnonvoimat käyttäytyvät merellä.

Vanhoissa lentokonehalleissa toimiva Lennusadam-merimuseo on lähes pakollinen käyntikohde Tallinnassa.

Parin kilometrin päässä satamasta ja vanhastakaupungista sijaitsevassa museossa on esillä merenkulkuun liittyvää esineistöä isosta sukellusveneestä meriaiheisiin vaatteisiin.

Parhaillaan meneillä on kiinnostava interaktiivinen näyttely Ui tai uppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suuriin merikontteihin on pystytetty 14 näyttelykohdetta, joita voi kokeilla itse. Tavoitteena on havainnollistaa, miten luonnonvoimat käyttäytyvät merellä ja miten ne ovat vaikuttaneet merenkulun historiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttelyssä voi muun muassa muodostaa aaltoja ja vesipyörteitä, pelastautua uppoavasta laivasta, ohjata aluksia sulkujen läpi ja mennä veden alle.

Infotauluista ja kosketusnäytöltä voi lukea luonnonilmiöiden selityksiä ja tarinoita merenkulun vaiheista. Aineisto on myös suomeksi.

Näyttelyn tiedeteatterissa voi tehdä kemian ja fysiikan kokeita, pääosassa vesi.

Lennusadam, Tallinna

Lennusadam sijaitsee restauroiduissa vesilentokonehalleissa, jotka rakennettiin Pietari Suuren aikaisen merilinnoitusvyöhykkeen osaksi vuosina 1916–1917.

Museo, jossa voi liidellä lentosimulaattorilla kaupungin yllä, laskeutua sukellusvenesimulaattorilla syvyyksiin ja uittaa laivojen pienoismalleja.

Sukellusvene Lembitissä voi eläytyä sukellusveneen miehistön elämään 80 vuotta sitten.

Jäänmurtaja Suur Tõll purjehti Suomen lipun alla nimellä Wäinämöinen. Laiva kaapattiin venäläisiltä Helsingin lähellä 1918 ja luovutettiin Viroon vuonna 1922.

Osoite: Küti 17. Interaktiivinen näyttely Ui tai uppoa 26.7. saakka. Avoinna loka–huhtikuu ti–su klo 10–19, touko–syyskuu ma–su klo 10–19. Sisäänpääsy 14/8 €.

www.lennusadam.eu/fi

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla