Amfiteatterin kovilla marmoripenkeillä istuessa voi melkein kuvitella näkevänsä gladiaattoreiden taistelevan areenalla. Katso upeat kuvat Turkin matkalta.

Efesoksen suureen amfiteatteriin mahtui aikanaan jopa 20 000 katsojaa 67 marmoriselle penkkiriville. Amfiteatterin rakentaminen alkoi jo 133 eaa Rooman vallan aikoina. Jokainen keisari vuorollaan kasvatti sen kokoa. Paikalta löytynyt gladiaattorien hautausmaa todistaa siellä käydyn myös gladiaattoritaisteluja.


Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Efesoksen pitkällä pääkadulla oli vilskettä jo ennen ajanlaskumme alkua. Entisen suuren satamakaupungin kaduilla  on läpi historian nähty ihmisiä maailman kaikilta kolkilta. Niin nykyäänkin.


Izmirin kaupungin muinainen Smyrna-nimi on vielä jäljellä lähteessä.

Öljymuseon ovi 1600-luvulta. Ovissa oli erilaiset kolkuttimet perheenjäsenille ja vieraille siksi, että vieraan kolkuttaessa talon naisväki ehti vetäytyä toiseen huoneeseen tai sonnustautua peittävään asuun.

Aitojen käsinsolmittujen mattojen tekijältä vaaditaan hyvää värisilmää, näppäriä sormia ja ennenkaikkea loputonta kärsivällisyyttä. Parhaimmissa matoissa on jopa 10 000 solmua yhden neliösentin alalla.

 

Marmariksen rannikon pikkusaaret ovat luonnon hienosti veistämiä.

 

Makeaa mahan täydeltä!

 

Cesmen vanha karavaanisuoja on muutettu ylelliseksi hotelliksi, jossa voi yöpyä muun muassa "sulttaanin sviitissä". Valitettavasti ilman sulttaania :-) Kuvassa hotellin sisäänkäynti.

 

Bodrum on valkoinen kaupunki. Sen asukkaat on velvoitettu maalaamaan talonsa uudelleen joka toinen vuosi, eikä niihin saisi rakentaa tyypillisiä turkkilaisia punaisia kattoja.

Viikunan raakileet pullistuvat jo lupaavasti alkukevään auringossa.

Lue juttu et-lehdestä 14/2012.

Kommentti liittyy lehden artikkeliin mikä tuossa vieressä kulkee otsikolla Kuvia Turkista.
Kirjoittanut Aira Väisänen ja kuvat Ullariitan kamerasta.

Hivenen outo että artikkelin kommentointi siirretään osin asiasta sivuun. Tosin onhan tuo tuolla jutun allakin joten miksipä sitä linkittämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla