Liikuntaloman ei tarvitse olla kallis kylpylä- tai urheiluopistoviikonloppu. Mistä tahansa kaupungista Suomessa löytyy edullisia ja jopa ilmaisia kivoja liikuntapaikkoja.

Kokkolan uimahalli on kuin kylpylä

Kokkolan Vesi-Veijari on uimahalli kaikilla herkuilla. Tarjolla on 9 erilaista allasta kylmästä poreeseen ja jumpasta kahluuseen. Mutta uimhalli laajenee myös ulos sekä kesällä että talvella.

Kesällä ulkoalueella on kolme allasta, vesiliukumäki, grillikatos ja auringonottoalue. Ja mikä mainiointa, grillikatoksessa on kaasugrilli omien eväiden valmistusta varten.

Talvella VesiVeijarin ulkoalueella voi nauttia ”avantouinnista” eli talviuinnista ulkoaltaassa lokakuusta toukokuuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saunoissakin on valinnanvaraa: tilauksesta voi varata savusaunan, infrapunasaunan tai turvesaunan. Kesällä savusauna lämpiää uintiasiakkaille pari kertaa viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lippu maksaa vain 5,80 euroa, eläkeläisiltä 4 euroa.
Uintikeskus VesiVeijari, Kaarlelankatu 55, 67100 Kokkola
Puh. (06) 8234 650 / 040 8068 042 uimahalli@kokkola.fi

Ihastu Punkaharjun lumikenkäpuistoon

Lumikengillä pääsee nauttimaan talvisista luontoelämyksistä, joita on lähes mahdoton muuten kokea. Punkaharjun lumikenkä-puistossa on kahdeksan erimittaista (1-6 km) maastoon merkattua reittiä. Reiteissä on vaihtoehtoja kaiken ikäisille ja  kuntoisille.

Helpoimmat reitit sopivat aloittelijoille ja vaikeimmat tarjoavat haasteita myös kokeneimmilla kuntoilijoille. Reitit kulkevat harjun hienoissa maisemissa. Vajaa kaksikilometrinen Mustaniemen maisemareitti kulkee Saimaan rannan tuntumassa. Samasta aloituspisteestä pääsee Kuikonniemen sotahistoriareitille.

Kuikonniemi oli osa Suomen itäreunalle rakennettua 1200 km pitkää Salpalinja –linnoitusketjua. Nämä kaksi lyhyehköä reittiä muodostavat hyvän parin.

Muut reitit ovat Kokonharjun aarnimetsäreitti, puulajipuisto ja Karjalankallion laavu, Harjukierros, perhereitti Jäniksenpolku ja maaseutureitti hirvenpolku.

Reitit ovat vapaasti kaikkien käytössä. Opastettuja retkiäkin on tarjolla. Lumikenkiä voi vuokrata alueen yrittäjiltä. Reittitiedot löytyvät Punkaharjun matkailun verkkosivuilta visitpunkaharju.fi/lumikenkapuisto

Punkaharjun matkailuneuvonta palvelee Metsämuseo Lustossa, Lustontie 1, 58450 Punkaharju, puhelin 015-345 100

Turussa on 20 ulkokuntosalia

Kesällä ei huvittaisi mennä tunkkaiselle kuntosalille. Silloin kannattaa suunnata maksuttomille ulkokuntosaleille, joita monissa kaupungeissa.

Esimerkiksi Turussa on yli 20 ulkokuntosalia ympäri kaupunkia. 
Turkulaisille tarjotaan maksuton mahdollisuus hoitaa kuntoa. 
Laitteilla voi tehdä samoja liikkeitä kuin sisäkuntosaleilla, mutta ne toimivat kuntoilijan omalla lihasvoimalla. Siksi ne sopivat niin vasta-alkajalle, iäkkäälle kuin himoliikkujalle lenkin ohessa.

Laitteiden kyljessä on ohjeita, mitä niissä voi tehdä. Turun laajin ulkokuntosali löytyy Kupittaan liikuntakeskuksesta. Alueella on dippi-, leuanveto- ja punnerruslaite, jalkaprässi, vatsa- ja selkäpenkki, surffi- ja kävelylaite, ylätalja sekä vartalon kiertolaite.
Myös esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla ja Lahdessa on hyviä ulkokuntosaleja. Tutki kaupunkien kotisivuilta liikuntapaikat.

Pyöräile Jyväskylässä

Pyöräillen pääsee mukavasti tutustumaan kaupunkiin. Jyväskylä on pyöräilykaupunki, ja tarjolla mielenkiintoisia reittejä. Jyväskylän pyöröilyseuran sivuilla on esitelty reittejä. Niillä on pyritty ympyrälenkkeihin eli siihen, ettei samaa väylää tarvitsisi ajaa kahteen suuntaan.

Tarjolla on kunto-, maantie- ja maastopyöräilyreittejä. Kiva ja helppo kuntopyöräilyreitti on esimerkiksi 13 km rantaraitti Jyväskylässä. Se on melko tasainen, kokonaan asfaltoitua kevytväylää ja maisemiltaa kaunis reitti Jyväsjärven tuntumassa mutta keskellä kaupunkia.

Jyväskylästä voi kesäisin vuokrata pyörän esimerkiksi Toivolan Vanha Pihasta. Peruspyörän vuokra maksaa 25 euro. Sähkölastipyörällä on kätevä kuljettaa isojakin kuormia paikasta toiseen. Sähkölastipyörän voi vuokrata 45 eurolla/ päivä. Vuokrahintoihin sisältyy lukko, kartta ja kypärä.

www.jyps.info.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla