Villi Ristomatti Ratia ja kunnollinen Eriika. Erilaiset sisarukset ovat vuosien saatossa alkaneet pitää toisistaan yhä enemmän. Perheen yrityksen, Marimekon myynti laukaisi kiristyneet välit.

ERIIKA: Olen perheen kuopus ja ainoa tyttö. Minulle on kerrottu, että Ristomatti oli kovasti odottanut syntymääni.Hän oli sanonut lastenhoitajallemme Kertulle, että nyt hän aikoo sitten hoitaa pikkusisarta oikein antaumuksella.

RISTOMATTI: Olin varmaankin halunnut vain jostain syystä miellyttää ja lepytellä Kerttua. Olin meistä sisaruksista villein, jouduin aika usein selittelemään tekemisiäni.

ERIIKA: Kokenut Kerttu tiesi aina, mitä Ristomatti teki, häntä ei pystynyt jymäyttämään. Kerrankin, kun Ristomatti oli suurinpiirtein 14-vuotias, hän petasi sänkynsä sen näköiseksi kuin siinä nukuttaisiin ja karkasi ikkunasta. Isä kurkkasi ovelta, että poikahan nukkuu sängyssään, mutta Kerttu kehotti katsomaan lähempää. Silloin totuus paljastui.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

RISTOMATTI: Saimme elää lapsuutta aika vapaasti. Silti äitimme Armi varmaan johdatteli meitä jokaista uravalinnoissamme. Olin alle 15-vuotias, kun huoneeni Marimekko-sisustus komeili Hopeapeili-lehden kannessa. Äiti sen oli sinne jotenkin junaillut. Ei minulle silti ollut mitenkään selvää, että ryhtyisin suunnittelijaksi, se kirkastui oikeastaan vasta kun aloin opiskella alaa Englannissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla