Kokki

PURJO, LANTTU, PUNAJUURI
JA KILO PERUNOITA.
MUURIKKAAN VAIN PAISTUMAAN
JA ALLE HIEMAN VOITA.
MAKKAROITA
VOISI KANSSA
MUKAAN VIELÄ LAITTAA
ETTEI NIITÄ ERIKSENSÄ TARVITSISI PAISTAA.
NÄIN SYNTYY KARHUNKIERROS RUOKAA
PAISTUVAA JA MAISTUVAA.
TUOKSU TULVII, KOKKI HUOKAA
RUOKARAUHAA KIITOS SUOKAA.
SELLERISINAPPIA VIELÄ PÖYTÄÄN TUOKAA.

SELLERISINAPPI:

-400 g juuriselleriä
- 1 dl vettä
-ripaus suolaa
-2 rkl sinappijauhetta
-2 rkl viinietikkaa
-2 tl juoksevaa hunajaa

VALMISTUSOHJE:
Kuori selleri. Leikkaa se luumun kokoisiksi lohkoiksi ja peitä kolmannes niistä vedellä. Keitä lohkot kannen alla pehmeiksi ja paina ne hienon siivilän läpi tahnamaiseksi soseeksi. Mausta sose sinappijauheella, 2 dl sosetta – 2 rkl sinappijauhetta. Maista välillä. Sekoita lopuksi viinietikkaa ja hunajaa makusi mukaan.

Kommentit (0)