Ystäväpiiri (22/83)

Ystäväpiiri

Tarina: Ystäväpiiri

Kesän alussa viime vuonna Teksasin San Antoniossa asuva, 50-vuotispäiväänsä lähenevä, sukulaistyttömme Tiitta suunnitteli synttäreitään. Hän tuskasteli ”minä haluan viettää juhlani teidän kanssa ja kun ette te kuitenkaan tule tänne juhlimaan, niin me päätimme Panchon kanssa tulla Suomeen”.

Me täällä varasimme ihanan Kultakukkuran ison talon Forssan läheltä, kun siellä oli huoneita riittämiin. Sinne sitten kokoontui ympäri Suomen sopiva sukulaisten ja ystävien joukko pitkäksi viikonlopuksi juhlimaan, juttelemaan ja nauttimaan. Tuotiin ruokaa nyyttärimeiningillä tullessa ja käytiin Forssassa kaupassa hakemassa lisää, otettiin paljon kuvia ja ihasteltiin 50 kynttilän kakkua tietenkin. Oli kylmä ja tuulinen sää, mutta siitäkin nautittiin VILLASUKAT jalassa.

Tämän piirin sukkamestari Kaija oli nimittäin salaa ja yllätykseksi kutonut kaikille upeat sukat. Ja koska Suomi täytti 100 vuotta ja Tiitta 50, niin tekstit tietenkin oli kudottu sinivalkoisiin sukkiin Suomen lipun kera. Minä sain ikiomat sukat toukokuisen 70-vuotisjuhlani kunniaksi.

Kylmien kelien palatessa vedämme ystäväpiirin villasukat jalkaan ja palaamme sielun siivin niihin tunnelmiin.

-----------------------

(Lanka oli Novitan Seitsemän veljestä)

Terveisin

Arja Malkamäki

Kommentit (0)