Kirjamessuilla eivät sana lopu. Valitsimme kirja- ja keskusteluviidakosta viisi kiinnostavaa tapahtumaa.

Helsingin Kirjamessuille kerääntyy tänä vuonna ennätysmäärä kotimaisia ja ulkomaisia kirjailijoita kertomaan uutuusteoksistaan. Nappaa tästä viime hetken tärpit kirjamessujen ohjelmasta.

1. Kuuntele suursuosikkeja

Kirjailijat Laila Hirvisaari, Sofi Oksanen ja Jörn Donner istuutuvat pohtimaan, mikä on suomalaiset kirjallisuuden ja sivistyksen tulevaisuus. Kestääkö kirja yhä monikanavaisemmassa maailmassa?

Kestääkö kirja -keskustelu perjantaina 24.10. klo 14 Aino-salissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Osallistu keskusteluun

Messujen aikana kokoontuu kahdeksan isoa lukupiiriä, joissa lukijat voivat keskustella tänä syksynä ilmestyneestä kirjasta yhdessä sen kirjoittajan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muun muassa Pirkko Saision Signaali-romaanin lukupiiri torstaina 23.10. klo 10 ja Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein -romaanin lukupiiri 26.10. klo 10.

3. Huippudekkaristi naapurista

Göteborgilainen rikoskomisario Erik Winter sinnittelee hengissä, vaikka hengenlähtö on ollut monesti täpärällä. Hänet luonut Åke Edwardson kertoo yli kymmenen romaania kestäneestä suhteesta kiehtovan särmikkääseen henkilöhahmoonsa.

Åke Edwardson perjantaina 24.10. klo 17 Otavan lavalla.

4. Italialaista eleganssia

Italian kärkikirjailijoihin kuuluva Paolo Giardano keskustelee kirjoistaan (mm. Alkulukujen yksinäisyys ja Ihmisruumis). Messujen teemamaa on tänä vuonna Italia, joten ohjelmasta löytyy paljon kiinnostavia katkelmia niin maan nykyisyydestä kuin menneisyydestäkin.

Paolo Giardano lauantaina 25.10. klo 14.30 Aleksis Kivi -lavalla.

5. Onnea ihana Kirsi Kunnas!

Tänä vuonna 90-vuotias Kirsi Kunnas lukee runoja tuotannostaan. Elävä esiintyjä pitää varmasti salin lämpöisenä.

Kirsi Kunnas sunnuntaina 26.10. klo 14.30 Takauma-lavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla