Suositun Kiss-yhtyeen kitaristi Paul Stanley kertoo tuoreissa muistelmissaan koskettavasti elämästään. Toispuoleinen kuurous vaikutti jo lapsesta lähtien huonoon itsetuntoon.

Yli sata miljoonaa levyä myynyt Kiss on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä amerikkalaisbändeistä. Yhtyeen nokkamiehen Paul Stanleyn muistelmat ovat shokeeraavat, hauskat ja rehelliset.

Kirja on mukaansatempaava sekoitus henkilökohtaisia paljastuksia ja teräviä taistelukuvauksia bändin uran ajalta.

Paul Stanley aloittaa muistelunsa Australian keikalta:  

– Nousemme lavalle kolmen tunnin kuluttua, ja on aika suorittaa jo 40 vuotta tuttu rituaali. Alan levittää klovninvalkoista paksua mömmöä kasvoilleni, mutta jätän pienen alueen oikean silmäni ympäriltä koskematta. Siihen tulee tähden ääriviivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joskus aiemmin meikki oli myös naamio, joka peitti yksinäisen ja onnettoman nuorukaisen kasvot.

– Minulla ei syntyessäni ollut oikeaa korvaa, vaan sen paikalla oli ryppyinen rustomöykky, tynkä. Korvakäytävä oli umpeutunut kiinni, joten korvani oli kuuro. Vaivaa kutsutaan mikrotiaksi. Siksi en ole koskaan hahmottanut äänen suuntaa ja puhetta on vaikea ymmärtää puhetta hälyisässä tilassa. Aloin välttää sosiaalisia tilanteita, Paul Stanley kertoo kirjassaan.

Musiikin voima

Paul Stanley kasvoi Manhattanilla vaatimattomissa oloissa. Juutalaisen syntyperänsä ja korvansa vuoksi Stanley joutui usein tappeluihin. Riipaisevimmissa lapsuusmuistoissa muut lapset haukkuivat häntä yksikorvaiseksi hirviö-Stanleyksi

Sitten koitti ratkaiseva hetki: Juuri 12 vuotta täyttänyt Paul Stanley katsoi helmikuussa 1964 Ed Sullivan Show’ta, jossa esiintyi The Beatles.

– Katsellessani heitä tajusin, että haluan musiikin avulla saada muut pitämään minusta. Aloin heti kasvattaa pitkää tukkaa. Aloin heti kasvattaa hiuksiani. Hiustyyli näytti hyvältä, mutta peitti myös korvatyngän.

Kun Stanley sai vielä kitaransa, loppu onkin historiaa.

Kuka on Paul Stanley?

  • Syntyi 20. 1. 1952 New Yorkissa ja sai nimen Stanley Bert Eisen
  • Muusikko, lauluntekijä ja Kiss-yhtyeen rytmikitaristi ja laulaja
  • Perusti Gene Simmonsin kanssa vuonna 1973.
  • Stanley on säveltänyt ja sanoittanut valtaosan yhtyeen suurimmista hiteistä.
    Lähde: Paul Stanley. Tehty mikä tehty, minun tarinani. Minerva 2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla