Enää on turha haaveilla siitä, että pääsisi Suosikin kanteen. Nyt on toisten unelmien aika, sanoo 60-vuotias Vesa Kaartinen. Opi niistä lisää jutun videosta.

"Elämä tuli, oli ja meni. Sitten totuus ilmeni... Tahdon ET-lehden kanteen."

Näin lauletaan Mummi kutoo -yhtyeen kappaleella, josta ilmestyi tällä viikolla tuore livevideo YouTubeen.  Bändi itsessään ei ole kuitenkaan mikään äskettäin keksitty juttu.

Mummi kutoo -bändi nimittäin perustettiin noin 40 vuotta sitten. Nuoruus on mennyt, mutta haaveita on yhtä. Nyt yhtye tahtoo ET-lehden kanteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ihmisellä täytyy aina olla unelmia. Enää on turha haaveilla siitä, että pääsisi Suosikin kanteen. Etenkään, kun lehteä ei enää ole olemassakaan, sanoo toimittaja Vesa Kaartinen, 60.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaartinen kertoo tehneesä ET-lehden kanteen -biisin jo 10–15-vuotta sitten.

– Olisi mukava päästä kutittelemaan nyt myös suuria ikäluokkia. Täytyy myöntää, että kappaleeseen liittyi aika tavalla itseironiaa, mutta myös positiivisuutta. Sitä pitää olla aina. Periksi ei anneta, Kaartinen kertoo.

Yhtye syntyi 1970-luvulla, ja se toimi Urjalassa–Tampere-akselilla "naivistisena folkrock–psykedelia-yhtyeenä".

Love Records julkaisi yhtyeen ainoan LP:n vuonna 1975. Vuonna 1977 Mummi Kutoo oli mukana Love Recordsin julkaisemalla Välikausitakki-levyllä.

Nyt yhtye keikkailee enää vain satunnaisesti kotibilefestareilla.

 

Kuuntele kappale ylläolevasta videosta. Mitä tykkäät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla