Olemme yli 30 vuotta naimisissa ollut aviopari. Rouva on vielä yli 60-vuotiaana töissä yksityisen palveluksessa ja aikoo sinnitellä työelämässä 65-vuotiaaksi.Eläkettä on luvassa parituhatta euroa kuukaudessa bruttona. Herra on yli 70-vuotias ja ollut eläkkeellä valtion palveluksesta jo vuosia. Hänen eläkkeensä on hieman yli 1800 euroa kuukaudessa.Olemme pohtineet kumman ”kannattaa” kuolla ensin, jotta jälkeen jäänyt saa paremman toimeentulon. Kuinka kauan lesken-eläkettä maksetaan ja kuinka suuri summa suunnilleen tulisi olemaan? Minkä verran herra saa eläkettä, jos rouva kuolee ensin? Muuttuuko asia, jos herra lähtee ensin?Kenelle kellot soivat

Huh sentään, taidatte olla mustan huumorin ystäviä!

Kuolinjärjestyksen kannattavuudesta en tohdi neuvoa antaa, mutta leskeksi jäätyään rouva saisi leskeneläkettä 213 ja herra 413 euroa kuukaudessa edellyttäen, että herran eläke on 1800–1999 ja rouvan 2000–2399 euroa siihen aikaan, kun toinen sattuu kuolemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ehdottomasti kannattavaa on rouvan työskennellä mahdollisimman pitkään; siitä hyötyy varsinkin hän itse, mutta myös mahdollinen tuleva leski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leskeneläkettä maksetaan 50 vuotta täyttäneelle koko loppuelämän, ja vaikka hän menisi uusiin naimisiin.

Täällä taitaa olla "rouvasinipartojen" niksipalsta? Ukolle vaan suuri henkivakuutus ja odottamaan!

Meinaan vaan että eikö naimisiin kannattaisi mennä rakkaudesta ja tehdä ahkerasti työtä,
niin ei tartte turvautua kepulirahoihin?

Täällä on jo leskieläkettä koskeva palsta, miksi piti avata vielä toinen, kun aihekin näyttää olevan sama.

Sisältö jatkuu mainoksen alla