Vuosituloni ovat noin 30000 euroa ja vaimoni vuositulot noin 10000 euroa. Paljonko saisimme leskeneläkettä ja kauanko sitä maksetaan?Veikko

Koska vuosituloissanne voi olla sekä työ- että kansaneläkettä, arvioni on vain suuntaa-antava.

Jos vaimosi työeläke olisi 800 e/kk ja sinun työeläkkeesi 2500 e/kk, vaimosi leskeneläke olisi 1157 e/kk. Sinulle ei leskeneläkettä maksettaisi, koska oma työeläkkeesi on selvästi vaimosi eläkettä suurempi.

Leskelle maksetaan perhe-eläkettä niin kauan kuin hän elää leskenä. Leskeneläkettä ei menetä myöskään silloin, jos solmii uuden avioliiton vasta yli 50-vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pariskunnat saavat arvion perhe-eläkkeen määrästä lähettämällä jommankumman työeläkeyhtiöön kummankin puolison allekirjoittaman tiedustelun. Samalla tulee tarkistetuksi, että avioliitto täyttää leskeneläkkeen edellytykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etpä taida saada jatkoeläkettä ilman tarkistuksia. Täytyy tehdä uusi hakemus ja siihen tarvitaan liitteiksi tiliotteet pankeista ym tulotodistukset. Muistaakseni Kela.fi sivuilta löytyy hakemuskaavake ja sen täyttöohjeet. Huomioi myös, että mikäli saat perhe-eläkettä työeläkejärjestelmien kautta, olet oikeutettu eläkkeensaajan asumistukeen, jota kannattaa tiedustella suoraan Kelalta.
Otan osaa suruusi, jaksamista näissä vaikeissa asioissa, ja valoisaa tulevaisuutta :)

Kysyn saako leski kelalta leskeneläkettä myös 6 kk:n jälkeen, ilman mitään jatkohakemuksia ja tulojen tarkistuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla